09-01-2020, 16:27
(09-01-2020, 9:56 )eeedek4 napisał(a): Na wstępie proszę o scalenie obu moich postów w jeden.
Niech NSZZFIPW weźmie przykład z Policji i przedstawi taką samą formę wypłaty podwyżki mianowicie:
462zł brutto plus 38zł wynikające ze zwiększenia nagrody rocznej w 2021r.Bez żadnego sponsorowania awansów z naszych pieniędzy!!!
Takie rozliczenie uważam ,że jest proste ,jasne i uczciwe dla nas!!!
Czytam ten komunikat zespołu kadrowo płacowego i nie dowierzam!!!
Przedstawiono dwie propozycje -obie skrajnie niekorzystne dla nas!!!
W czasie strajków jasno ustalono kwotę nie mniej niż 500zł na etat.Wyliczenie tej kwoty powinno być jasne--500zł minus podatek i tyle dostaje każdy funkcjonariusz SW!!!
A tu nagle zaczynają się podziały kwotowe i procentowe które nijak się mają do wcześniejszych ustaleń.
A już największym absurdem jest stwierdzenie ,że część MOICH pieniędzy ma być przeznaczona na awanse!!!!????
Zapytam się czy to ja jestem pracodawcą czy strona rządowa?Jeśli nie ja jestem pracodawcą to dlaczego z moich pieniędzy mają być finansowane awanse!!!???
NSZZFiPW nie ma prawa się zgodzić na takie propozycje dlatego ,że są one złamaniem ustaleń postrajkowych !!!!!!
Prawie popieram, ale......
Dlaczego nie można zastosować zasad podziału pieniędzy takich jak przy poprzednich podwyżkach? Przecież mamy gotowca z poprzedniego roku. Działania matematyczny są te same tylko trzeba inne cyfry podstawić. Czy specjaliści z CZSW matematykę w szkole mieli?