12-01-2020, 14:23
(11-01-2020, 19:21 )Administrator napisał(a):(11-01-2020, 14:42 )Tenobcy napisał(a):(10-01-2020, 13:31 )Tenobcy napisał(a):(09-01-2020, 20:40 )Tenobcy napisał(a): Panie Administratorze a co z projektem wypracowanym przez związki zawodowe oraz DG (w którym m.in lata z cywila miały wyliczać się do wyslugi i dodatek % większy po 15 latach)?
Panie Administratorze ponawiam pytanie. Czy może ten projekt przepadnie bo nie ma pieniędzy na to... Tak jak z nadgodzinami ?
Mam nadzieję że przedstawiciel związków (ADMINISTRATOR) odpowie na moje pytanie. Ponieważ w mojej jednostce związki rozkładają ręce i znów Czeski film.
PS:Jak oglądam wystąpienie w telewizji ministra Błaszczak to mnie krew zalewa wojsko nie prosi się tak jak my o podwyżki i dostają a my... Nawet nas maja w tyłku jak jest w jednostkach bardzo zła atmosfera że wzglądu na odszukanie nas z płatnością za nadgodziny... Bo zastępca DG ma urlop...
(11-01-2020, 9:39 )Szeregowy napisał(a): Witam!!! Panie Administratoże, na jakim etapie jest nowa Ustawa o Służbie Więziennej, czy może Pan zamieścić projekt tej Ustawy?
Wobec projektu nowelizacji ustawy o Służbie Więziennej (mającego na celu realizację zawartego w dniu 19 listopada 2018 r. porozumienia pomiędzy MS a NSZZFiPW) podjęte są czynności związane z procedurą wpisu projektu ustawy do wykazu prac legislacyjnych Rady Ministrów.
A kiedy jakieś konkrety bo coś długo to trwa? Jakieś spotkanie z Ministrem w tej sprawie? Jakieś zapytania z odpowiedziami? Bo według mnie i zresztą innych funkcjonariuszy to bardzo długo trwa bo jeżeli miała ta ustawa zatrzymać funkcjonariuszy przed odejściem na emeryturę w 2020 roku no to się spoznili bo sam Administrator wie że zatwierdzone odejścia na emeryturę zatwierdzone już są pod koniec 2019roku...