19-01-2020, 21:49
(18-01-2020, 23:22 )rybak napisał(a): Szanowny Panie Administratorze.Brawo admin. Widzę że roszczeniowość niektórych jest podobna do roszczeniowości tych co siedza
Nie mam zamiaru z Panem wdawać się w dyskusje oraz licytować się i tyle.
Utwierdził mnie Pan tylko w jednymziękuje, wypisuje się z członkostwa.
(18-01-2020, 11:23 )Administrator napisał(a):(17-01-2020, 22:03 )rybak napisał(a): Szanowny Panie Administratorze. Dlaczego stawka za nadgodziny jest podstawową, tak niska. Powinno to być 200 procent. To są nadgodziny, ponadnormatywny czas pracy. Kto tu dał "ciała". Ustawodawca, Związki czy może my zwykli funkcjonariusze. I druga sprawa. Podwyżka nie mniej niż 500 zł brutto wraz z nagrodą roczną na etat. A dlaczego nie więcej, pytam. Czy Dyrektor Generalny, a może Związki czy w końcu my Funkcjonariusze boimy się własnego cienia? I ostatnia kwestia. Proszę związki o zawiadomienie stosownych organów o możliwości popełnienia czynu zabronionego tj. Zbijania płatnych nadgodzin przez naszych przełozonych. Wielu funkcjonariuszom zbito duzo nadgodzin a tym samym pozbawiono ich ekwiwalentu pieniężnego za wypracowane nadgodziny. Działo się to w okresie rozliczeniowym który jeszcze nie był zakończony. Dlaczego nie zbija o godzin do 30.06.2019.prosze o pociągnięcie do odpowiedzialności ww osoby. Pozdrawiam
Rolą administratora nie jest odpowiadanie na każde pytanie, w każdej dziedzinie itp... lecz moderowanie wpisów i dbanie o przestrzeganie regulaminu księgi gości.
"Dlaczego stawka za nadgodziny jest podstawową, tak niska. Powinno to być 200 procent" - to ja przebiję Pana i się spytam, dlaczego tylko 200 a nie 400 % ?
"I druga sprawa. Podwyżka nie mniej niż 500 zł brutto wraz z nagrodą roczną na etat. A dlaczego nie więcej, pytam." - tu nie określił Pan kwoty jaką by Pan chciał otrzymać, więc ja się pytam dlaczego nie 1500 zł.?
"I ostatnia kwestia. Proszę związki o zawiadomienie stosownych organów o możliwości popełnienia czynu zabronionego tj. Zbijania płatnych nadgodzin przez naszych przełozonych." - zawiadomienie o możliwości popełnienia czynu zabronionego może złożyć każdy, więc jeżeli Pan widzi, że ktoś taki czyn popełnił, to może Pan to zrobić osobiście.