24-01-2020, 15:16
(24-01-2020, 15:02 )Administrator napisał(a):(24-01-2020, 12:56 )Marcinn napisał(a): Panie administratorze. Czy mógłby Pan udzielić odpowiedzi na.moje wcześniejsze pytania?
Jedno z nich dotyczące braku informacji o zdarzeniu z udziałem zastępcy dyrektora generalnego SW. Późniejsze posty też nawiązują do tego wątku. Proszę w swoim i reszty imieniu o odpowiedz
Drugie pytanie dotyczyło konsekwencji uchwały zarządu. Po tym jakie brednie usłyszałem wczoraj od związkowca okręgowego jestem tym bardziej ciekaw Pana czyli przedstawiciela zarządu opini w tym temacie
chorąży Rybak ma absolutną rację. To jest po prostu żałosne. Ja mam to szczęście że w mojej jednostce zostały zrobione czystki w kierownictwie po tym jak prawie połowa załogi była na l4 ( teraz są gora 3 zwolnienia) natomiast w innych jednostkach nie jest już tak dobrze. Przestańcie Państwo uprawiać polityki tylko napiszcie wprost co i jak. Pozdrawiam
Mam dwa pytania do Administratora bądź osoby znające odpowiedź.
1. W związku z publikacją prasową wyszły na jak informacje dotyczące wypadku drogowego zastępcy szefa SW. Czemu w pojawiających się w każdej jednostce faksach nie było informacji o tym?
2. W związku z podsumowaniem wielu widać owocnych spotkań dostaliśmy uchwałę zarządu. Co ona zmienia bądź daje praktycznego oraz na czym polega różnica zdań dotyczące podwyżek pomiędzy związkami a władzami służby.
P.S. Goleniów BRAWO. Różnica postrzegania rzeczywistości między jednostkami terenowymi a kontrolujacymi ich specjalistami jest przerażająco wielka
Proszę zrozumieć, że nie jestem rzecznikiem Dyrektora Generalnego SW i nie rozumiem dlaczego kierowane są do administratora księgi gości pytania dotyczące braku informacji dotyczącej z-cy DG SW w meldunkach o zdarzeniach? Nie jestem również jako administrator przedstawicielem Zarządu Głównego NSZZFiPW. Przedstawicielem Zarządu Głównego jest każdy przewodniczący Zarządu Okręgowego, który wchodzi z urzędu w skład Zarządu Głównego oraz pozostali członkowie Zarządu Głównego wybrani na Zjeździe. Powtórzę to po raz kolejny, że rolą administratora jest moderowanie wpisów oraz dbanie o przestrzeganie regulaminu księgi gości.
Do tego co napisał Pan "rybak" w ogóle nie mam zamiaru się odnosić, ponieważ ręce mi opadają jak czytam takie nieprzemyślane wpisy i odnoszę wrażenie, komuś bardzo na tym zależy, żeby takie bzdury pisać na tym forum.
Co do uchwały, to Minister będzie musiał podjąć ostateczną decyzję co do formy podwyżki dla funkcjonariuszy i pracowników cywilnych, ponieważ obydwie strony czyli związkowa i służbowa przedstawiły dwa odrębne stanowiska w tej sprawie.
A dla czego nasze szanowne Ministerstwo nie zrobi kopiuj/ wklej z postanowienia MSWiA. Przeciez doskonale wiedzą że jak oszukają funkcjonariuszy,
to będą mieli powtórkę fali L4.
Tyle że skończyły się zapasy możliwych do zawieszenia stanowisk celem pozyskania człowieka