22-04-2018, 9:53
(19-04-2018, 20:22 )Oregano napisał(a): Serdecznie Witam Wszystkich Kolegów!
Dzisiejsze doniesienia o " podwyżkach" dla najmniej zarabiających to jakiś istny żart.
Zarabiam 2300 zł z czego 250 zł oddaję na paliwo ,nie licząc kosztów jakie ponoszę w związku z zużywaniem się auta ,a
związki proponują mi podwyżkę w wysokości 48zł !
To jest kwota brutto czy netto? :giggle:
Jestem w służbie od 21 miesięcy ,w dalszym ciągu na stopniu szerogowy i raczej w przeciągu następnego roku nic się nie zmieni
ponieważ kolejka na szkołę podoficerską jest bardzo długa. To znaczy że przez kolejne paręnaście miesięcy moje wynagrodzenie nie wzrośnie o żadną poważna kwotę. Teraz zwracam się z pytaniem do Kadry kierowniczej SW i do Panów z związków ,jaką ja mam mieć motywację do dalszego pełnienia służby przy takich zarobkach? W imię czego? W imię zasad? W imię tego że na każdym kroku jesteśmy ganiani prze z naszych przełożonych? W imię niezliczonych nadgodzin ,ciągłych dodatkowych służb?
W imię tego że na każdym kroku bierze się nade wszystko dobro osadzonego a nie funkcjonariusza?
Nie ma najmniejszych szans na poprawę sytuacji kadrowej w SW dopóki nie wzrośnie WYNAGRODZENIE za jedną z najcięższych służb w tym kraju. Chyba faktycznie lepiej przenieść się do Policji gdzie po 6 miesiącach szkoły ludzie zarabiają 2600 zł. To nadal jest słaba kasa ale mimo wszystko nadal więcej niż w SW.
Co do związków ,nie dziwcie się że młodzi funkcjonariusze nie zapisują się do Was skoro nic nie działacie w naszej sprawie.
Proszę nie odpowiadać na mój post głupimi odpowiedziami " jak ja zaczynałem to zarabiałem 1100 zł na rękę"
Sytuacja na rynku pracy zmieniła się nie do poznania ,dzisiaj w każdej lepszej pracy fizycznej ,bez żadnej odpowiedzialności i dodatkowego stresu ,przy normalnych godzinach pracy spokojnie idzie zarobić to co funkcjonariusz zaczynający swoją przygodę w Sw. Nie nawet wspominał o zdechłym systemie emerytalnym....po prostu dramat!
Czas zacząć działać i próbować się przenieść do MSWiA bo MS to jedna wielka tragedia.
Pozdrawiam wszystkich!
Patrz troche szerzej a nie tylko swój nos ...
U mnie jest bardzo wielu co z dodatków będzie niezmiernie zadowoleni.
Ale tez tacy co maja służby ponad 20 lat i nic nie dostana - stawki sie wyrównują.
Tego nie pamietasz, ale to dzięki ZZ dostałeś 10 zł na wstepie do SW a po 2 latach będziesz miał 200 zł dodatku (ja na 200 zł czekałem prawie 10 lat !)