24-01-2020, 20:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2020, 21:28 przez Administrator.)
(24-01-2020, 20:34 )Administrator napisał(a):Dziękuję za odpowiedź. Niestety nie zaskoczył.mnie Pan swoją wypowiedzią, ale zawsze miło rozsadnie podyskutować. W końcu idea związków zawodowych to między innymi dialog. Odnosząc się do Pana wypowiedzi rozumiem przez nią, że dosyć spora różnica czasowa między mswia a nami w kwestii organizacji podwyżek na rok 2020 jest w pełni z winy CZSW? Teraz ja będę Pana łapał za słowa. Oczywiście żart.(24-01-2020, 17:23 )Marcinn napisał(a):(24-01-2020, 15:02 )Administrator napisał(a):Dziękuję za odpowiedź. Pytania były skierowane do Pana ponieważ nie wiem komu można by zadać owe. Może mógłby Pan poprosić bo z pewnością zna Pan przedstawicieli zarządu głównego by czasem przeczytali nasze posty i spróbowali odnieść się do nich. Byłoby to na pewno lepsze od kolejnej informacji na stronie związkowej o następnym oczywiście pełnym sukcesów i zdjęć spotkaniu , po którym dalej nic nie wiemy.(24-01-2020, 12:56 )Marcinn napisał(a): Panie administratorze. Czy mógłby Pan udzielić odpowiedzi na.moje wcześniejsze pytania?
Jedno z nich dotyczące braku informacji o zdarzeniu z udziałem zastępcy dyrektora generalnego SW. Późniejsze posty też nawiązują do tego wątku. Proszę w swoim i reszty imieniu o odpowiedz
Drugie pytanie dotyczyło konsekwencji uchwały zarządu. Po tym jakie brednie usłyszałem wczoraj od związkowca okręgowego jestem tym bardziej ciekaw Pana czyli przedstawiciela zarządu opini w tym temacie
chorąży Rybak ma absolutną rację. To jest po prostu żałosne. Ja mam to szczęście że w mojej jednostce zostały zrobione czystki w kierownictwie po tym jak prawie połowa załogi była na l4 ( teraz są gora 3 zwolnienia) natomiast w innych jednostkach nie jest już tak dobrze. Przestańcie Państwo uprawiać polityki tylko napiszcie wprost co i jak. Pozdrawiam
Mam dwa pytania do Administratora bądź osoby znające odpowiedź.
1. W związku z publikacją prasową wyszły na jak informacje dotyczące wypadku drogowego zastępcy szefa SW. Czemu w pojawiających się w każdej jednostce faksach nie było informacji o tym?
2. W związku z podsumowaniem wielu widać owocnych spotkań dostaliśmy uchwałę zarządu. Co ona zmienia bądź daje praktycznego oraz na czym polega różnica zdań dotyczące podwyżek pomiędzy związkami a władzami służby.
P.S. Goleniów BRAWO. Różnica postrzegania rzeczywistości między jednostkami terenowymi a kontrolujacymi ich specjalistami jest przerażająco wielka
Proszę zrozumieć, że nie jestem rzecznikiem Dyrektora Generalnego SW i nie rozumiem dlaczego kierowane są do administratora księgi gości pytania dotyczące braku informacji dotyczącej z-cy DG SW w meldunkach o zdarzeniach? Nie jestem również jako administrator przedstawicielem Zarządu Głównego NSZZFiPW. Przedstawicielem Zarządu Głównego jest każdy przewodniczący Zarządu Okręgowego, który wchodzi z urzędu w skład Zarządu Głównego oraz pozostali członkowie Zarządu Głównego wybrani na Zjeździe. Powtórzę to po raz kolejny, że rolą administratora jest moderowanie wpisów oraz dbanie o przestrzeganie regulaminu księgi gości.
Do tego co napisał Pan "rybak" w ogóle nie mam zamiaru się odnosić, ponieważ ręce mi opadają jak czytam takie nieprzemyślane wpisy i odnoszę wrażenie, komuś bardzo na tym zależy, żeby takie bzdury pisać na tym forum.
Co do uchwały, to Minister będzie musiał podjąć ostateczną decyzję co do formy podwyżki dla funkcjonariuszy i pracowników cywilnych, ponieważ obydwie strony czyli związkowa i służbowa przedstawiły dwa odrębne stanowiska w tej sprawie.
Pozwalam sobie taką prośbę do Pana wystosować bo wcale nie jest Pan tak neutralny jak Pan myśli. Idealnym przykładem jest Pana reakcja na wpisy chorazego rybaka. Nie wierzę by Pan nie rozumial naszej złości na obecną sytuację związaną z podwyzkami. Jesli wladza zwiazkowa oraz Pan nie widzicie że rozpoczęcie rozmów parę dni po terminie wejścia podwyżek pomimo naszych próśb o to jest ok to rzeczywiście te związki nie mają sensu.
Ostatnio wczytuje się w wszelakiej maści zarządzenia, regulaminy itp. szukając sposobu jak zwrócić uwagę zarządowi głównemu że ich działania mimo.ze okraszane swietnym PR nic nie wnosza. Jesli w danym okregu drastycznie spadnie ilosc czlonow to zwiazkowiec okregowy moze stracic swoja posade. Mam narzieje ze w moim okregu to się stanie. Jestem już zmęczony słuchaniem wielkich opowieści bez pokrycia faktycznego. Pozdrawiam
Nie czuję się neutralny i proszę zauważyć, że staram się odnosić do wszystkich merytorycznych wpisów jeżeli posiadam wiedzę w danym temacie. Nieprawdą jest to co Pan piszę, że rozmowy rozpoczęły się parę dni "po terminie wejścia podwyżek" ponieważ chciałbym jeszcze raz przypomnieć, że forma tegorocznej podwyżki była już ustalona 11 grudnia 2018 roku, czyli dokładnie 1 rok, 1 miesiąc i 13 dni temu Porozumienie ws. wzrostu uposażeń funkcjonariuszy SW. Temat formy podziału podwyżki powrócił z uwagi na sytuację jaka powstała w związku z podwyżkami. Tylko dlatego, że większość okręgów opowiedziała się za kwotową formą podwyżki, Zarząd Główny postanowił zmienić swoje stanowisko, niż wynikające z porozumienia. Właśnie dlatego, że słucha i rozumie niezadowolenie funkcjonariuszy Służby Więziennej. Więc uważam, że zarzut, że ktoś nie rozumie czyjejś złości jest nieuzasadniony. Jeżeli Pan uważa, że Związki nie mają sensu, to proszę sobie wyobrazić, co by się działo w naszej służbie, gdyby to tylko strona służbowa decydowała o podwyżkach, awansach, nagrodach itp. W ogóle czy rozmawiali byśmy dzisiaj o jakichkolwiek podwyżkach?
Co do Pana wychwalania związków to proszę nie przesadzac. PR jest zbedny. Brakuje nam szczerych i kontretych wypowiedzi.
Jesli chodzi o ostatnie Pana zdanie to nigdy nie twierdziłem , że związki są niepotrzebne. Sam jestem w nich od pierwszego dnia służby, ale może model ich pracy bądź sami ludzie są ich problemem. Takie pytanie do dyskusji.
P.S. Nie odniósł się Pan do mojej prośby dotyczącej zachęcenia czlonow zarządu by czasem weszli na forum i odniesli się do naszych postulatów, pytań by Pan nie musiał pełni podwojnej roli
Pozdrawiam