03-02-2020, 19:59
(03-02-2020, 16:15 )HugoBoss napisał(a):(01-02-2020, 17:43 )pustelnik napisał(a):(01-02-2020, 1:54 )obserwer napisał(a): Proszę Państwa, Wielka Brytania opuściła szeregi Komunistycznej Unii Europejskiej !!!!Brak słów na Ciebie a zarazem mi Ciebie żal. Widać, że jesteś PISiorem z krwi i kości. Bardzo źle się stało, że opuściła mam tylko nadzieję, że Polski nie wyrzucą z Unii za łamanie praworządności bo wtedy tutaj tylko wszystko zaorać i zbliżyć się na wschód. Zobacz człowieku ile ta Unia nam pomogła i ile pieniędzy wpłynęło z jej budżetu do naszego kraju. Niestety nie jesteś zbyt ogarnięty żeby to zrozumieć nie pozdrawiam
Każdy z dotychczasowych rządów łamał prawo i kłamał. Nie interesuje mnie spór miedzy TK a SN. Ale jestem za tym aby sędzie też był rozliczany z tego co zrobił źle, tak jak każdy zwykły pracownik tym bardziej, że tak jak my sędziowie są funkcjonariuszami państwowymi i muszą być rozliczani ze swoich baboli. A jeśli o komunie mowa to UE opiera się na manifeście z Ventotene "...trzyrozdziałowy dokument, stworzony przez trzech włoskich antyfaszystowskich, socjalistycznych i komunistycznych intelektualistów: Altiera Spinellego, Ernesta Rossiego i Eugenia Colorniego. Postuluje on utworzenie unii państw europejskich, wyznaczając zasadnicze linie jej funkcjonowania..."
UE dała pieniądze ale żeby dać trzeba najpierw je dostać. Unia sama w sobie jest dobrym zamysłem ale w ostatnich latach za mocno skręca w "lewo"
A poza tym kolego skąd wiesz że to pisior? Każdy ma swoje poglądy i jest z nimi jak z "dupą".