07-02-2020, 21:10
(07-02-2020, 17:03 )robs napisał(a):No ta. Dla ciebie dobrze jest wiec niech inni spadają. Nigdy w tej służbie nie będzie dobrze gdy jeden z drugim będzie miał trochę lepiej i już będzie gardził innymi. Nie ma takiego zgrania jak w policji. Tam nawet nie ma drugiego związku, bo wiedza, ze pachnie to podziałami. U nas oczywiście inaczej.(07-02-2020, 11:52 )jtd napisał(a): Chyba jest dobrze. 400 z groszem brutto dla przeciętnego f-sza , mam nadzieje że są to kwoty po odliczeniu tych na nagrodę roczną. Jeżeli tak jest , no to jest ok. Do tego dojdzie za wysługę lat. Moim zdaniem trzeba to brać i zająć się następnymi tematami. Jest jeszcze temat doliczenia wysługi z cywila, 15a, dodatki motywacyjne dla "dziadków" i inne. A najbardziej niepotrzebne jest szarpanie się teraz z Solidarnością. Skupmy się na realizacji porozumienia.Będzie zajebiście, jeżeli podwyżki przejdą w tym kształcie, a dla wszystkim którym to nie pasuje przypomnę, że w porozumieniu jest napisane "... od 01.01.2020 r. funkcjonariusze otrzymają podwyżkę uposażenia W PRZECIĘTNEJ miesięcznej wysokości nie mniej, niż 500 zł brutto na etat. Specjalnie pogrubiłem i napisałem pismem drukowanym, żeby zwrócić na to uwagę. Jeżeli strażnik bez wysługi dostanie 340 zł, a DG z wysługą np. 30% 910 zł, to przeciętnie f-sze otrzymają nie mniej niż 625 zł miesięcznie. Tak, że spokojnie. Każdy dostanie tyle, ile sobie wypracował. Moja podwyżka to 420 zł + 25% wysługi = 525 zł
A tym którzy chcieliby po równo przypomnę (a młodzieży podpowiem), że był kiedyś w Polsce taki ustrój, który w założeniach miał równość, braterstwo i takie tam. I co z tego wyszło??? G... Reasumując, podwyżka w takim kształcie jest ok, a my skupmy się na pozostałych postulatach z porozumienia, bo jak pisałem wcześniej wysługa z cywila miała być doliczana do wysługi lat w SW od 1 stycznia 2020 r. Za tydzień będę już emerytem i i dzięki opieszałości związku, że nie wspomnę o CZSW, zostałem wydymany na 400 zł brutto, a ta kwota wlicza się do podstawy emerytury.
I mam teraz z tego powodu się pochlastać? Mam to w d... Z tydzień nic z tych rzeczy nie będzie miało znaczenia.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych.