08-02-2020, 16:03
(08-02-2020, 5:16 )konradissimus napisał(a):OK Niech będzie po równo, Racja dostaje te różne pochodne za stanowisko i wysługę. Nie złośliwie , ale jak już sprawiedliwie dzielimy to ja odziałowy z wieloletnim stażem nie mogę mieć dodatku tyle co futrzak po podoficerce. A teraz tak jest, po szkole dostaje się 400zł , a już prawie emeryt ma 500zł. To też trzeba zreformować. Co do podwyżki jak dla mnie to zgadzam się z tobą. Ale decydujmy się na coś , bo nie wiadomo co huknie , sytuacja polityczna napieta. Zaraz nam powiedzą ze mamy iść do diabła i dostaniesz środkowy palec. I będziemy mogli się oflagować i tyle pozostanie. Przemyślcie to.(07-02-2020, 17:25 )jtd napisał(a):(07-02-2020, 14:17 )Wtff napisał(a):(07-02-2020, 11:52 )jtd napisał(a): Chyba jest dobrze. 400 z groszem brutto dla przeciętnego f-sza , mam nadzieje że są to kwoty po odliczeniu tych na nagrodę roczną. Jeżeli tak jest , no to jest ok. Do tego dojdzie za wysługę lat. Moim zdaniem trzeba to brać i zająć się następnymi tematami. Jest jeszcze temat doliczenia wysługi z cywila, 15a, dodatki motywacyjne dla "dziadków" i inne. A najbardziej niepotrzebne jest szarpanie się teraz z Solidarnością. Skupmy się na realizacji porozumienia.
Jak jest dobrze? Może dla ciebie. Spójrz w dol tabeli na strażników z minimalna lub bez, wysługa. Nawet 300 zł nie ma. Pięknie zrobił to CZSW. Podzielił ludzi, ze nawet nie zastrajkują, bo większości to pasuje. Co do reszty postulatów, to się zgadzam, ale jak maja tak dzielić jak teraz, to niech sobie darują.
strażnik 340zł , starszy strażnik 380. A starszy oddziałowy 415zł. Jeżeli już to ci ostatni powinni mieć pretensje. A dyrektorzy 400zł. Wynika z tego , że strażnik ma 75 zł mniej od st. oddziałowego. Skoro jesteś strażnikiem, więc za dużo lat w służbie nie jesteś . Więc popracuj trochę i też będziesz miał o te 75 zł więcej. Ale może się okazać że te 75 zł bokiem ci wyjdzie na oddziale. Reasumując pozostanę przy swoim. Bierzmy to co dają. Doliczcie każdy swoją wysługę , odejmijcie podatek dochodowy to da po te 400zł. Trzeba brać i liczyć się z tym że przynajmniej do wyborów będzie posucha.
właśnie taka jest SW ja mam pełne kichy więc ten co ma mniej niech też się cieszy, zero solidarności, pownno być po równo i tyle, ty jako oddziałowy dostajesz więcej za wysługę i stanowisko więc w czym problem żeby było po równo?