08-02-2020, 19:14
(07-02-2020, 21:08 )Wtff napisał(a):Na spokojnie. Już nie chce mi się wklejać linku do porozumienia bo może nie będzie się chciało niektórym przeczytać tego porozumienia , więc wkleję &2 pkt 2 " Od dnia 1 stycznia 2020 r. funkcjonariusze otrzymają podwyżkę uposażenia(07-02-2020, 17:25 )jtd napisał(a):(07-02-2020, 14:17 )Wtff napisał(a):(07-02-2020, 11:52 )jtd napisał(a): Chyba jest dobrze. 400 z groszem brutto dla przeciętnego f-sza , mam nadzieje że są to kwoty po odliczeniu tych na nagrodę roczną. Jeżeli tak jest , no to jest ok. Do tego dojdzie za wysługę lat. Moim zdaniem trzeba to brać i zająć się następnymi tematami. Jest jeszcze temat doliczenia wysługi z cywila, 15a, dodatki motywacyjne dla "dziadków" i inne. A najbardziej niepotrzebne jest szarpanie się teraz z Solidarnością. Skupmy się na realizacji porozumienia.
Jak jest dobrze? Może dla ciebie. Spójrz w dol tabeli na strażników z minimalna lub bez, wysługa. Nawet 300 zł nie ma. Pięknie zrobił to CZSW. Podzielił ludzi, ze nawet nie zastrajkują, bo większości to pasuje. Co do reszty postulatów, to się zgadzam, ale jak maja tak dzielić jak teraz, to niech sobie darują.
strażnik 340zł , starszy strażnik 380. A starszy oddziałowy 415zł. Jeżeli już to ci ostatni powinni mieć pretensje. A dyrektorzy 400zł. Wynika z tego , że strażnik ma 75 zł mniej od st. oddziałowego. Skoro jesteś strażnikiem, więc za dużo lat w służbie nie jesteś . Więc popracuj trochę i też będziesz miał o te 75 zł więcej. Ale może się okazać że te 75 zł bokiem ci wyjdzie na oddziale. Reasumując pozostanę przy swoim. Bierzmy to co dają. Doliczcie każdy swoją wysługę , odejmijcie podatek dochodowy to da po te 400zł. Trzeba brać i liczyć się z tym że przynajmniej do wyborów będzie posucha.
W imię czego mam dostać mniej? Mniej pracuje? Mniej mam nadgodzin? Może dlatego, ze nie zasuwam na oddziale? To może przyjmij do wiadomości, ze jednak robię na oddziale. Nie mam twoich pieniędzy, ani grupy zaszeregowania, ani dodatku, a robię to samo co ty. Ta sama odpowiedzialność za nic. Co teraz powiesz? Co wymyślisz? Dla twojej informacji z wysługą wychodzi mi 297 złotych. Jeszce raz powtórzę. Świetnie rozegrano te podwyżki. Teraz są podziały nawet wśród plebsu z ochrony. Bo on robi na oddziale. Kto nie robi w obecnych czasach? Nawet szeregowi zasuwają, bo nie ma ludzi.
w Przeciętnej miesięcznej wysokości nie mniej, niż 500 zł brutto nu etat (wraz
z nagrodą roczną), a pracowicy podwyżkę wynagrodzenia w kwocie nie mniej, niz 400"
Ja tam się kłócić nie chcę , ja Tobie życzę jak najlepiej. Ale jest napisane , że nie dostaną wszyscy po równo. Jest napisane , że przeciętna wysokość kwoty nie mniej niż 500zł brutto i to razem z nagrodą roczną. Przeczytaj sobie co znaczy np. przeciętne wynagrodzenie, podwyżka na Wikipedii. To znaczy, za Wikipedią , że jedni dostaną więcej a inni mniej. Z wysługą piszesz 297zł???? Jak to wyliczyłeś? W ochronie strażnik 340zł. bez wysługi . A propos w imię czego masz dostać mniej :-) No wiesz hmmm.... Ja chyba z innej epoki jestem. W cywilu też w dwóch firmach robiłem i zawsze na początku ma się mniej. Najważniejsze, że jak zostaniesz dyrektorem to będziesz sobie zawsze dawał mniej , pamiętaj i trzymaj się tego. Pewne jest dla mnie , że na święta nagrody powinny być zawsze po równo. Nigdy nie rozumiałem tego jak np. kierownik może na Swięta Bożego Narodzenia dostać więcej niż szeregowy funkcjonariusz. Każdy ma rodzinę.