09-02-2020, 20:45
(09-02-2020, 20:23 )POLSKI_KLAWISZ napisał(a): Mam pytania do ADMINISTRATORA:
Wszyscy skupili się teraz na podwyżkach i wydarzeniach związanych z z-cą DG (panem Dz.) a myślę, że oprócz podwyżek są też inne kwestie ważne dla funkcjonariuszy a mianowicie NOWELIZACJA USTAWY O SW. I moje pytania, na które liczę otrzymam odpowiedź - czy wiadomo na jakim etapie legislacyjnym jest ustawa o SW? Jakie kroki podejmuje Zarząd Główny żeby ustawa weszła w życie jak najszybciej z mocą obowiązującą od 01.01.2020?
Niech Zarząd pokaże swoją pracą, że zależy mu na dobru wszystkich f-szy i pracowników. Jeśli nawet jest ciężko to można zasypywać MS i CZSW pismami, na które mają obowiązek odpowiadać. A pisma te będą wskazywać, że Zarząd podejmuje działania i walczy o to co zostało zapisane w porozumieniu. Podpisane z ministrem porozumienie w znacznej części powinno być zrealizowane z dniem 01.01.2020 a tu w sumie to nawet połowy postulatów nie ma zrealizowanych i tylko "Panowie z góry" kpią sobie z tych pracujących w jednostkach podstawowych.
? Trawaja pracę żeby trafił projekt na drogę legislacyji na koniec roku będa dalej trwały pracę itd