10-02-2020, 19:49
(10-02-2020, 10:09 )Wtff napisał(a):hihihihihih. Nie bądz złotówa , pieniądze to nie wszystko , pracować też można dla idei. Z propozycji CZSW była opcja po równo, jak się nie mylę miało być 365zł. Czy to by Pana strażnika usatysfakcjonowało ? Całe 25zł więcej . I piszmy o podwyżkach bo tam w postach kolegi to troszku jakieś kierowniki, że ktoś sobie nie radzi czy cuś, zadawanie pytań i samemu sobie odpowiadanie na nie :-) Na trzezwo proszę pisać i tak żeby żyłka nie pękła bo jeszcze dłuuuuugie lata we służbie [url=https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=usatysfakcjonowa%C5%82o&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwiSkK2-0MfnAhVOpIsKHS-YCpIQkeECKAB6BAgLECk][/url](09-02-2020, 17:31 )jtd napisał(a):(09-02-2020, 7:09 )Wtff napisał(a):(08-02-2020, 19:14 )jtd napisał(a):(07-02-2020, 21:08 )Wtff napisał(a): W imię czego mam dostać mniej? Mniej pracuje? Mniej mam nadgodzin? Może dlatego, ze nie zasuwam na oddziale? To może przyjmij do wiadomości, ze jednak robię na oddziale. Nie mam twoich pieniędzy, ani grupy zaszeregowania, ani dodatku, a robię to samo co ty. Ta sama odpowiedzialność za nic. Co teraz powiesz? Co wymyślisz? Dla twojej informacji z wysługą wychodzi mi 297 złotych. Jeszce raz powtórzę. Świetnie rozegrano te podwyżki. Teraz są podziały nawet wśród plebsu z ochrony. Bo on robi na oddziale. Kto nie robi w obecnych czasach? Nawet szeregowi zasuwają, bo nie ma ludzi.Na spokojnie. Już nie chce mi się wklejać linku do porozumienia bo może nie będzie się chciało niektórym przeczytać tego porozumienia , więc wkleję &2 pkt 2 " Od dnia 1 stycznia 2020 r. funkcjonariusze otrzymają podwyżkę uposażenia
w Przeciętnej miesięcznej wysokości nie mniej, niż 500 zł brutto nu etat (wraz
z nagrodą roczną), a pracowicy podwyżkę wynagrodzenia w kwocie nie mniej, niz 400"
Ja tam się kłócić nie chcę , ja Tobie życzę jak najlepiej. Ale jest napisane , że nie dostaną wszyscy po równo. Jest napisane , że przeciętna wysokość kwoty nie mniej niż 500zł brutto i to razem z nagrodą roczną. Przeczytaj sobie co znaczy np. przeciętne wynagrodzenie, podwyżka na Wikipedii. To znaczy, za Wikipedią , że jedni dostaną więcej a inni mniej. Z wysługą piszesz 297zł???? Jak to wyliczyłeś? W ochronie strażnik 340zł. bez wysługi . A propos w imię czego masz dostać mniej :-) No wiesz hmmm.... Ja chyba z innej epoki jestem. W cywilu też w dwóch firmach robiłem i zawsze na początku ma się mniej. Najważniejsze, że jak zostaniesz dyrektorem to będziesz sobie zawsze dawał mniej , pamiętaj i trzymaj się tego. Pewne jest dla mnie , że na święta nagrody powinny być zawsze po równo. Nigdy nie rozumiałem tego jak np. kierownik może na Swięta Bożego Narodzenia dostać więcej niż szeregowy funkcjonariusz. Każdy ma rodzinę.
Ty wklejasz bzdury i nawet nie myślisz co wklejasz. 340 strażnik ma, ale brutto. Jak umiesz liczyć, to sobie odejmij podatek. Wtedy wyjdzie ci ile strażnik dostanie. Reszta twoich bzdur bez komentarza. W policji jakoś nie skaczą sobie do gardeł o to. Każdy dostał po równo. I co teraz mądralo? Tam tez zapisane było, że przeciętnie na etat. Poza tym nikt nie chce wypłaty kierownika, a po prostu równych podwyżek. Ty masz dodatek stażowy i stanowisko wyższe, to i tak będziesz miał więcej niż strażnik. Tylko w Św takie żale i marudy jak ty istnieja. Nie było porozumienia, to płakałem. Jest porozumienie, i tak jest ci źle, bo najchętniej 100 zł dałbyś strażnikowi. Bo ty jak byłeś młody... kogo to obchodzi.
No brutto, brutto, to przecież każdy ma brutto nie tylko strażnik. Następna sprawa piszesz , ,że coooo? że mi zle ???, hahaha. A gdzie ja pisałem, że mi zle? Akurat należę do tych którzy nie narzekają. Zawsze chciałoby się więcej to wiadomo , ale dostajesz o 60 zł mniej od dyrektora i jeszcze awanture robisz. Jakie to wszystko dzisiaj roszczeniowe jest. Będziesz awansował to będziesz co raz więcej zarabiał. Na całym świecie tak jest , że się co raz więcej zarabia wraz z awansami. Na to trzeba lat pracy. Możesz się puszyć ile chcesz. Działalność gospodarczą otwórz i w swojej firmie możesz od razu na początek dawać pracownikom po równo . Ale komu będzie się chciało mieć poważniejsze obowiązki jak każdy po równo będzie miał. Pracuj , pracuj, pracuj z biegiem lat wskoczysz na te wyższe stawki , a nowi młodzi będą mieli mniej. Na obecne czasy to są dobre podwyżki. Bierzmy je.
Bzdury piszesz. Z biegiem lat to mogę wejść na wyższa grupę zaszeregowania i wyższy dodatek. Podwyżka ma być jedna dla wszystkich. Nie ma znaczenia ile ktoś ma lat pracy. Jesteś cwany, bo oczywiście więcej dostałes i masz innych gdzieś. Tak jest w tej sluzbie. Dla siebie najlepiej. Inni niech spadają. Poza tym nikt nie jest roszczeniowy. Każdy wykonuje swoją robotę i chce być wynagradzany za nia. Jak ci tak nie pasuje, to idź do kierownika ochrony i powiedz, ze sobie nie radzisz na oddziale i przenoś się na rezerwę. Co? Nie przeniesiesz się? Dlaczego? Przecież tak zazdrościsz. Strona sluzbiwa pogrywa tobą jak dzieckiem, a ty wszystko łykasz.