18-02-2020, 14:21
(18-02-2020, 13:22 )Oddzialowy15 napisał(a):(18-02-2020, 7:29 )Administrator napisał(a):(17-02-2020, 19:29 )antekSW napisał(a): A kiedy związki wezmą się za to żeby nadgodziny były płatne tak jak w cywilnej pracy ?! Na wolności mają płatne pięćdziesiątki i setki a my mamy mieć 1 do 1. Dla mnie to jest cyrk i dyskryminacja.
Nie podważam tego co Pan pisze, ale zastanawiam się czy wiek emerytalny też Pan chce taki jak w cywilnej pracy?
Panie Adminie po czyjej stronie Pan jest? Proszę bardzo niech zrobią że wszystkie służby mundurowe idą na emeryturę w wieku 67 lat to chyba tylko Pan zostanie w służbie. Należą nam się te piedziesiatki i setki a jeśli chodzi o wiek emerytalny to dopóki do naszych przełożonych nie dotrze że nikt tu nie będzie pracował tak długo, zwłaszcza że prawa osadzonych są ważniejsze od praw f-szy, strach stosować środki bo 5 wspaniałych przegląda nagrania 27 razy żeby tylko zrobić postępowania finkcjonariuszowi. Panowie z CZ jakbyście trochę na oddziałach popracowali to by odrazy dotarło dlaczego ta praca jest tak ciężka i dlaczego powinna być bardzo dobrze płatna.
Napisałem, że nie podważam tego ... i chciałbym również, żeby wszystko było więcej płatne. Przez tyle lat Związek zabiegał o wprowadzenie pełnej odpłatności za nadgodziny, lecz było to ne do "przepchnięcia". W Straży Pożarnej funkcjonowało to już od dawna, lecz tylko 60%. Nam się udało wywalczyć 100% od 1 lipca 2019 r. a teraz jak czytam "A kiedy związki wezmą się za to żeby nadgodziny były płatne tak jak w cywilnej pracy ..." to mam wrażenie, że bardzo szybko zapominamy o naszych sukcesach i jak to mówi przysłowie, apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale ok rozumiem. Przypomnę, że Federacja ZZ Służb Mundurowych od lat zabiega o dodatki za pracę w soboty, niedzielę, w porze nocnej... Ale nie zapominajmy też o tym, że jesteśmy Służbą Mundurową i nie w każdej kwestii musimy się porównywać z pracą w cywilu, bo chociażby dlatego, że nasz wiek emerytalny wynosi 15 lub 25 lat, a w cywilu 60 lub 65 lat.