18-02-2020, 16:32
(18-02-2020, 12:07 )Wtff napisał(a):(18-02-2020, 11:06 )robs napisał(a):(18-02-2020, 9:20 )Administrator napisał(a):(18-02-2020, 8:40 )Wtff napisał(a): https://scontent.fpoz1-1.fna.fbcdn.net/v...e=5ED0E2E0
Powyżej. Maksymalna spłaszczona podwyżka, tak aby nie było dużej różnicy na stanowiskach. Na dole masz jaka jest jej podstawa po odliczeniu nagrody rocznej. Trochę inaczej niż u nas. Prawda? Druga sprawa panie adminie, to co to za pytanie? Już związek nie jest za podwyżka po równo każdemu? Już zmieniacie front? Nie walczycie? W sumie po co się wychylać. Następnym razem znowu komuś zabiorą, to tez to przyklepiecie. Porem płacz, ze ludzie do związków się nie zapisują, a jak to ktoś pogardliwie określił, młode gownojady, maja wywalone na prace. Nic dziwnego, bo jak widzi się takie podziały, to się odechciewa wszystkiego.
Nie o to chodzi. Zarząd Główny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa swojego stanowiska nie zmienił co do formy podwyżki. Lecz napisał Pan "...Poza tym policja miała taki sam zapis i tam jakoś jest po równo...", a przedstawia Pan tabelkę z propozycją procentową, więc po co pisać takie kłamstwa, że w Policji jest po równo ?
Wtff ma najwyraźniej jakieś deficyty. Człowieku masz 100 lat, że piszesz takie bzdury? Komuna skończyła się 30 lat temu, a ty ciągle po równo i po równo.
Zrozum, że po równo było w 2019 roku, a teraz jest inaczej. Możesz pisać jeszcze sto postów na ten temat, a i tak będzie tak , jak jest przyklepane. Co w tym złego, że oddziałowy ma więcej niż strażnik? Tak bardzo cię to boli?
Skupmy się raczej nad realizacją pozostałych postulatów, bo też obudzimy się z ręką w nocniku. I znowu będziesz płakał, że jest nie po twojej myśli.
Na wycieczki osobiste nie reaguje. To świadczy tylko o tobie. Człowieku, nawet nie chce mi się przytaczać argumentów, które każdemu cielakowi pisze co pare postów. Jest jedna służba i jedna praca.Jak się nie podoba tobie oddział, to zejdź z niego i idź na rezerwę. Nie narobisz się ponoć tam za bardzo. Każdy potrzebuje pieniędzy, a ty wprowadzasz podziały nawet w ochronie. Niedługo sam będziesz robił na tym oddziale i to codziennie z tej twojej pazerności, bo nikt nie przyjdzie do tej służby. Poza tym nie widzisz, ze czsw pogrywa z nami jak chce? Teraz dał mniej podwyżki najmniej zarabiającym,. Za rok nie da tobie. Tez tak będziesz pisał? Ktoś może napisze, ze tez masz deficyt.
Nie chce ci się przytaczać argumentów, czy może ich nie posiadasz? Ciekawi mnie co masz w tej sprawie do powiedzenia. Bo argument, że jest jedna służba i jedna praca to trochę mało. Dla twojej wiadomości, byłem doprowadzającym, pełniłem służbę na rezerwie i nijak się to ma do obowiązków oddziałowego, więc nie mów mi o równych podwyżkach, bo to świadczy nie najlepiej o tobie. Wyzywasz wszystkich, którzy myślą inaczej od cielaków, ale jakim trzeba być idiotą żeby myśleć w ten sposób.
ps. nie wprowadzam żadnych podziałów w ochronie, ale uważam że większa odpowiedzialność, wymaga większego uznania. Jeżeli twierdzisz, że szer. po kursie przygotowawczym, który samodzielnie może niewiele zrobić, ma dostać taką samą podwyżkę jak starszy oddziałowy z kilkunastoletnim stażem, to dyskusja z tobą nie ma najmniejszego sensu. Narzekaj dalej, albo zaciśnij zęby i zapier... j, może kiedyś awansujesz i zasłużysz na większe pieniądze.