24-02-2020, 22:04
(20-02-2020, 20:10 )500minus dat[/quote]
dateline='1582225804' napisał(a): Super to napisałeś ale dlaczego w jednym ZK 33% , a w innym 50% i to kadrowa za aroganckie żeby nie powiedzieć gorzej zachowanie do f-szy ktorym trzeba pomóc a nie gnębić i ponizac, mam nadzieję, że wreszcie ktoś u góry to przeczyta i zareaguje.
[/quote]
[/quote]
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 13 stycznia 2011 r. w sprawie dodatków o charakterze stałym do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Więziennej
§ 4. 1. Wysokość dodatku służbowego ustala się kwotowo; kwota dodatku służbowego nie może przekroczyć 50 % otrzymywanego uposażenia zasadniczego i dodatku za stopień.
2. Przy ustalaniu wysokości dodatku służbowego uwzględnia się:
1) na stanowiskach kierowniczych — prawidłowe wykonywanie obowiązków służbowych, rodzaj wykonywanych zadań i zakres ponoszonej odpowiedzialności, skuteczność w zarządzaniu posiadanymi środkami, terminowość i efektywność podejmowanych działań lub decyzji, umiejętność organizacji pracy, kierowania i sprawowania nadzoru, a także posiadane kwalifikacje i umiejętności wykorzystywane na zajmowanym stanowisku;
2) na pozostałych stanowiskach służbowych — prawidłowe wykonywanie obowiązków służbowych, w szczególności inicjatywę i samodzielność w realizacji zadań służbowych, terminowość i efektywność podejmowanych działań, posiadane kwalifikacje i umiejętności wykorzystywane na zajmowanym stanowisku, a także powierzenie nowych lub dodatkowych obowiązków służbowych lub wystąpienie innej istotnej zmiany warunków służby wymagającej zwiększenia zaangażowania funkcjonariusza w wykonywanie zadań służbowych.
[/quote]
Zarzadzenia i ustawe dobrze znam. Długo na odpowiedź czekałem ale przepisów cytowania nie chciałem, tylko równego traktowania przy odejściu na emke, taki cel miałem. Dużo lat w oddziale pracowalem kadrowej w oddziale nie widziałem.
[/quote]