25-02-2020, 19:03
(25-02-2020, 15:56 )Twardziel 123 napisał(a):Bajo.(25-02-2020, 7:57 )500minus napisał(a):(24-02-2020, 8:44 )Twardziel 123Zarzadzenia i ustawe dobrze znam. Długo na odpowiedź czekałem ale przepisów cytowania nie chciałem, tylko równego traktowania przy odejściu na emke, taki cel miałem. Dużo lat w oddziale pracowalem kadrowej w oddziale nie widziałem.
[quote="500minus napisał(a): dateline='1582489873']
dateline='1582317318']
[quote="Twardziel 123
Chodza sluchy ze maja juz nie dokladac przed pdejsciem na emke. Ktos cos wie?
U nas generalnie mozna dostac 33% i kase za 26dni urlopu - wiecej trzeba odebrac sobie wczesniej
okreg nic nie doklada a te 33% to juz "z kasa od dyrektora"
wiec szalu nie ma
dla zatrzymania w sluzbie jeno tylko obiecanki, baa nawet nie ma wprost rozmow z pytaniem dlaczego odchodzicie, dyrekcja przyjmuje to za fakt i zadnego wyjscia do f-szy aby poprawic cokolwiek
Panie kolego to u was cieniutko tylko 33%, u nas na zabawie gadali, że kadrowa 50 % dostanie, ale to ZK Borne najwieksza jednostka w polsce, więc się należy. Najgorsze, że to nagroda za jej aroganckie zachowanie wobec f-szy żeby nie powiedziec gorzej zamiast za pomoc.
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 13 stycznia 2011 r. w sprawie dodatków o charakterze stałym do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy Służby Więziennej
§ 4. 1. Wysokość dodatku służbowego ustala się kwotowo; kwota dodatku służbowego nie może przekroczyć 50 % otrzymywanego uposażenia zasadniczego i dodatku za stopień.
2. Przy ustalaniu wysokości dodatku służbowego uwzględnia się:
1) na stanowiskach kierowniczych — prawidłowe wykonywanie obowiązków służbowych, rodzaj wykonywanych zadań i zakres ponoszonej odpowiedzialności, skuteczność w zarządzaniu posiadanymi środkami, terminowość i efektywność podejmowanych działań lub decyzji, umiejętność organizacji pracy, kierowania i sprawowania nadzoru, a także posiadane kwalifikacje i umiejętności wykorzystywane na zajmowanym stanowisku;
2) na pozostałych stanowiskach służbowych — prawidłowe wykonywanie obowiązków służbowych, w szczególności inicjatywę i samodzielność w realizacji zadań służbowych, terminowość i efektywność podejmowanych działań, posiadane kwalifikacje i umiejętności wykorzystywane na zajmowanym stanowisku, a także powierzenie nowych lub dodatkowych obowiązków służbowych lub wystąpienie innej istotnej zmiany warunków służby wymagającej zwiększenia zaangażowania funkcjonariusza w wykonywanie zadań służbowych.
Skoro znasz to wiesz że przepisy nie przewidują podwyższania dodatków przed emeryturą. Po drugie, widocznie przełożony wyżej ocenił służbę kadrowej niż twoją, może miał powody? Więcej godności człowieku...
Po wpisie widzę, że nerwowość jakaś się wkradła, więc meliske proponuje jeśli nie zadziała pomoże Pani Fesiowa.
A człowieku mawiał pewien emeryt, który emke teraz dość pokaźną ma i tych co go gnebili w czterech literach ma i się z nich wyśmiewa.
Pewnie kadrowa 50% już dostała bo za pół roku do cywila spada można można.