11-03-2020, 13:58
(10-03-2020, 19:50 )bajlando37 napisał(a): Czytam sobie informacje na wp.pl o zabezpieczeniach w zakładach karnych i aś przeciwko korona wirus i tu wypowiedź rzecznik prasowy Dyr.Gen SW Pani płk.Krakowska w wywiadzie dla WP.pl Cytuję Jednostki penitenjarne zostały zaopatrzone w zapas środków dezynfekujących i wirusobójczych oraz innych środków higienicznych i medycznych. Ludzie śmiech na sali gdzie sa te środki bo ja ich nie widziałem na oddziale a te mydło złodziejskie luzem lane to mają być te środki dezynfekujace. Śmiech na sali. Jak nawet lateksowych rękawiczek brakuje do kontroli. Pani rzecznik to niech się otrząśnie i ogarnie te zabezpieczone wszystkie środki. Bo wszyscy chcieli by je zobaczyc na oddziale. I sprawdzi dyrektorów jak się wywiązują z tych wytycznych. A przepraszam kilka maseczek dali na bramę. Brawo.Zgodze się z toba kolego to propaganda DG SW - żadna jednostka penitencjarna w Polsce nie jest zaopatrzona w srodki ochronne dla f-szy przeciw koronawirus.
Kłamia na każdym kroku - bardziej dbają o osadzonych niż o własnych ludzi. Rozmawiałem z kolegami ze szpitalki to mówia wprost nie ma nic - kombinezonów jednorazowego użytku, okularów typu gogle , przyłbic medycznych , masek z filrem węglowym bo zwykłe bardziej szkodzą niż maja chronić a na wirusa nie nadają się, nawet brakuje rękawiczek jednorazowych. To o czym tu mowa.