01-04-2020, 19:56
(01-04-2020, 13:24 )rawablus napisał(a):Brawo rawablus, spostrzegawczy jesteś. Tak, czepiam się ekipy rządzącej bo do d... rządzą, a przekładając to na nasz grunt, który z podsekretarzy stanu zadbał o SW? Patryk J. - wymyślił pracę dla więźniów (tak na marginesie wcale to tak dobrze nie wygląda, jak przedstawiał), a Michał W. - zajmuje się wszystkim dookoła (ale realizacji postulatów z porozumienia 2018 nie potrafił przypilnować). Tak, czepiam się, bo SW została upolityczniona do granic jakich nie było jeszcze nigdy dotąd (no może poza czasami kiedy rządzili komuniści), to mnie drażni i o tym piszę. Co do marszu KODu na który mnie wysyłasz, to po pierwsze - nie wiem, czy coś jeszcze organizują, a po drugie - nie popieram tego co robią, to dziecinada i nie robi wrażenia na rządzących.(01-04-2020, 12:12 )robs napisał(a):Robs , ty jesteś jakimś nawiedzonym politycznym frustratem. Co post to czepiasz sie ekipy rządzącej. Jedz chłopie na marsz KOD-u i tam rozładowuj polityczne emocje. Bardzo irytujący z Ciebie typ.(01-04-2020, 9:43 )Ciastko napisał(a):Oj Stefan, pisałem o najlepszych terminach na komisję dla f-szy, którzy świadomie wybierają emeryturę, a nie dla tych którzy tylko czekają do 15 lat i to z wojskiem żeby uciec. Tak wam źle w tej służbie? Przecież niektórzy piszą na forum, że za tego rządu jest tak dobrze, są podwyżki i w ogóle...(31-03-2020, 22:32 )Stefan Andruszkiewicz napisał(a):(31-03-2020, 19:33 )Ciastko napisał(a): Oj Andrzeju, obawiam się, że w tym roku szanse na komisje są nikłe. Jest jedna zasada, że na komisję lekarską (w związku z odejściem) staje się w styczniu i lutym. W tym roku wyjątkowo się to sprawdziło.
Andrzej nie maja na razie lokalizacji, terminy komisji przesuną sie nawet do pol roku
[/quote
Stawałem początek marca, gdy jeszcze nie było tego chaosu, udało mi się otrzymać orzeczenie w 2 tygodnie, obecnie komisję nie pracują, orzeczenia jednostki otrzymują po 3 miesiącach
Ktos madry napisal ze najlepszy termin stawania na komisje jest styczen-luty. Tylko nie pomyslal ze ludzie w innych miesiacach zyskuja prawa. W kazdym regionie inny czas oczekiwania ale na pewno wydluza sie. Sam jesten w kropce bo mialem lada dzien pisac papier o komisje
I na koniec, może jestem dla ciebie irytujący, ale na pewno nie jestem politycznym fanatykiem. Nie interesuje mnie kto będzie rządził Służbą Więzienną, byle rządził dobrze.