02-04-2020, 8:08
(01-04-2020, 20:35 )Gosia napisał(a): Mam pytanie do Pana administratora, co z podwyżkami dla cywili. Jestem (i nie tylko ja) rozgoryczona i rozczarowana szanownymi związkami- macie nas gdzieś!. Przypominam, że my również jesteśmy w SŁUŻBIE CYWILNEJ, moja praca niczym nie różni się od moich współpracowników funkcjonariuszy. Nie wiem jak to jest, ale ilu znam cywili z różnych jednostek to wszyscy mają odpowiedzialne stanowiska i równo zasuwają, co mamy udowodnić? Zawsze była przepaść finansowa w stosunku do funkcjonariuszy, a teraz to nawet nie wiem jak to nazwać. Wiem, że płace osób w pierwszej linii powinny być godne, bo wszyscy wiemy, że to wredna i niewdzięczna praca, ale reszta "towarzystwa"?. Może czas zerknąć trochę dalej niż na koniec własnego nosa? Trochę to żenujące, że cywilom w służbie więziennej dopłaca się do minimalnego wynagrodzenia, bo nawet nie mają 2600 brutto!!!! Pomimo wszystko w tym trudnym czasie życzę wszystkim zdrowia.
Spokojnie jeszcze nawet funkcionariusze nie dostali i nie widzę powodu do frustracji Zadam jedno pytanie, czy zdążyło się kiedyś że cywile nie dostali podwyżki?, ODPOWIEM NIE Więc proszę się nie denerwować i wy cywile też dostaniecie.