02-04-2020, 8:27
(01-04-2020, 20:35 )Gosia napisał(a): Mam pytanie do Pana administratora, co z podwyżkami dla cywili. Jestem (i nie tylko ja) rozgoryczona i rozczarowana szanownymi związkami- macie nas gdzieś!. Przypominam, że my również jesteśmy w SŁUŻBIE CYWILNEJ, moja praca niczym nie różni się od moich współpracowników funkcjonariuszy. Nie wiem jak to jest, ale ilu znam cywili z różnych jednostek to wszyscy mają odpowiedzialne stanowiska i równo zasuwają, co mamy udowodnić? Zawsze była przepaść finansowa w stosunku do funkcjonariuszy, a teraz to nawet nie wiem jak to nazwać. Wiem, że płace osób w pierwszej linii powinny być godne, bo wszyscy wiemy, że to wredna i niewdzięczna praca, ale reszta "towarzystwa"?. Może czas zerknąć trochę dalej niż na koniec własnego nosa? Trochę to żenujące, że cywilom w służbie więziennej dopłaca się do minimalnego wynagrodzenia, bo nawet nie mają 2600 brutto!!!! Pomimo wszystko w tym trudnym czasie życzę wszystkim zdrowia.Istotnie kabaret, tylko wspolczuc, jeszcze polecenia, by wyrownywac do 2600 brutto jesli ma sie ponizej do momentu podwyzki rozwala na łopatki. Tak. Chwyt poniżej pasa. Niestety zgodny z przepisami. I zamiast 2600 brutto od 01.01.2020 plus podwyżka ~400 zł brutto dająca 3000 brutto będą mieli najniższą z 2019 2250 brutto plus podwyżka ~400brutto dostaną 2650 brutto i wszyscy zadowoleni bo cywile podwyżki dostali, oprócz cywili. Jesteście traktowani po macoszemu, przez Związki jaki i Służbę. Trzymajcie się