14-04-2020, 18:19
(11-04-2020, 15:34 )Administrator napisał(a):(11-04-2020, 11:23 )lew napisał(a):(07-04-2020, 16:34 )Szeregowy napisał(a): Nic się nie dzieje. Szefostwo związku jest przyjęte w większości przed 1999.
TO co ma się dziać?
Nie rozumiem, po co takie bzdurne wnioski wysuwać? Proszę czytać na bieżąco komunikaty, które się w tej sprawie ukazują. Ostatni z nich to; "(...)Na spotkaniu poruszono również te tematy, które ze względu na epidemię będą musiały poczekać na rozwiązanie dłużej niż to zapisano w Porozumieniu. Na pierwszym planie pojawiły się takie kwestie, jak art. 15a ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym, czy program rozwoju na lata 2021 – 2024, gdzie w obecnej sytuacji trudno rozmawiać o rozwiązaniach konkretnych, zwłaszcza w kontekście finansowym, nie wiedząc w jakiej sytuacji znajdzie się gospodarka naszego kraju po zakończeniu epidemii."
Kwestie art. 15a "porusza się", porusza się" i "porusza się" od 2018 roku i jeszcze kilka lat wstecz.
I jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze się usprawiedliwia brak "poruszania".
A to trudno oszacować skutki.
A to kolejna służba mundurowa doszła do ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym.
A to rozbieżności w stanowiskach.
A to, jak teraz, na spotkaniu pojawiły się tematy, które ze względu na epidemię będą musiały poczekać dłużej (na pierwszym planie kwestie art. 15a, gdzie trudno o nich rozmawiać), itd. itd.
Zatem, tak jak napisałem, NIC się nie dzieje i nie jest to bzdurne wysnuwanie wniosków.
Bo co się tak naprawdę zmieniło w kwestii art. 15a przez ostatnie lata (w tym od podpisania porozumienia)?
NIC, NIC, NIC.
Czy wszyscy liczą, że Ci ludzie najpierw wymrą a potem ktoś coś zmieni w art. 15a?
Panie kolego nie narzekaj, bo niedługo podwyżki, gdyby nie Pan Czeslaw z Zarządem Głównym to w zeszłym roku miałbyś fige z makiem, a nie podwyżkę, i teraz niebylo by na co czekac, a to razem okolo tysiac złotych. Wcześniej już pisałem małymi kroczkami do przodu musimy uzbroić się w cierpliwość, przyjdzie czas na art.15.a?
Rozumiem, że to miał być sarkazm bo jeżeli napisałeś tak na serio to pozwolę sobie przypomnieć, że Pan Czesław to poklepuje się ze stroną służbową po pleckach, pielgrzymki, wspólne wojaże itd.
Gdyby nie masowe ruszenie na L4 w 2018 formacji mundurowych (samo SW mogłoby sobie wojować) to byś figę widział a nie podwyżki
W zakresie art. 15a nie dostrzegam żadnych małych kroczków. Może mógłbyś je przytoczyć? Co się zmieniło w tym temacie przez lata?
[/quote]
Szanowny Panie. Nie masz Pan zielonego, pojęcia jak widzę ile Kolega Przewodniczący Zarządu Głównego Czesław poświęca czasu i zdrowia dla pracy na rzecz funkcjonariuszy i pracowników, więc oszczędź Pan sobie takich komentarzy. Nie mam zamiaru się wdawać z Panem w polemikę na ten temat, ale dodam jeszcze to, że Ameryki Pan nie odkrył, że dzięki "trzymaniu lini" wszystkich Służb Mundurowych można było osiągnąć to, co się osiągnęło.
MY SWOJE A ADMINISTRATOR , PRZYTACZA KOLEJNE BZDURNE WYWODY NA TEMAT art. 15a.
A prawda jwst taka, że nie chcą rozmawiać na ten temat, mieli ponad 18 miesięcy na to, i co w tym kerunku zrobili, a no tyle że zrzucali go za każdym razem na drugi albo ostatni plan!!!
Administratoże, w jaki sposób by Pan nie wybielał Ich, to i tak robią z Nas, debili i mają głęboko w d...e
[/quote]
Masz rację Kolego.
Mój przesłany komentarz był merytoryczny ale niezgodny z linią związkową zatem się nie ukazał - ot cenzura.
[/quote]
Pana komentarz naruszał regulamin, dlatego nie został opublikowany. Żadna cenzura. Proszę prześledzić forum i zobaczy Pan, że są publikowane wpisy, nawet te krytykujące działania Związku, ponieważ uważam, że takie też są potrzebne, ale tylko te merytoryczne, a nie obrażające kogoś. Tak a propos, to jako administrator sam podejmuje decyzję i proszę mnie nie obrażać, ponieważ ja Pana nie obrażam, tylko wymagam, aby przestrzegał Pan regulamin.
[/quote]
Nikogo nie obrażałem w komentarzach i proszę mi nie wmawiać dziecka w brzuch jednocześnie robiąc takie wrzutki pod moim adresem.
"jako administrator sam podejmuje decyzję" - jednostronnie jak mi się zechce - jak ne nazwać tego cenzurą?