21-04-2020, 15:55
(20-04-2020, 9:35 )Ironiczny napisał(a):(20-04-2020, 6:57 )Administrator napisał(a):(19-04-2020, 18:37 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):CZY ADMIN MOZE POTWIERDZOC LUB ZAPRZECZYC, ZE SZYKUJA USTAWE O ROZDZIALE EMKI OD RENTY?(17-04-2020, 17:28 )Twardziel 123 napisał(a): [quote="Ciastko" pid='4466' dateline='1587106864']
Witaj kolego jestem w tym samym punkcie co Ty, czekam az rusza komisje i napisze pismo o skierowanie na komisje. Trzeba przeczekac kryzys bo nawet jak zechcesz gdzieekolwiek pojsc to obiegowki nie zrobisz.
Panowie spec ustawa mundurowa niebawem, tak mi koledzy przekazali, emerytura z renatą zostanie rozdzielona a tym samym o 15 % zmniejszona.
To jest ostatni rok bez podzialowod przyszlego paja wprowadzic specustawe mundurowa o rozdzieleniu renty z emerytura
Więc jeśli nie będzie można podwyższyć, emki z powodu choroby pozostajacej w zwiazku ze służbą o 15%, to tylko pozostaje tyrac do 28 lat służby, tyle nam zostalo, kto to wytrzyma więc pozostało nam szukać lepszego zatrudnienia, a do służby niech synalkow przyjmuja bo chetnych jak na lekarstwo, oddzialowy po 15 lub 20 latach ma dość, bo nerwica itd., dodatek 400 zł ma a w administracji powyżej tysiaka, a jeśli stary na odejście nic nie da to już służyć się nie opłaca.
Nic mi w tym temacie nie wiadomo, nie wpłynęły również do Związku żadne projekty aktów prawnych dotyczące powyższej sprawy.
W każdej plotce jest ziarno prawdy...
Ja już szukam spokojnej robótki, bo z moimi przełożonymi coś jest nie tak, raz spoko a nieraz rozpierducha taka, że szkoda gadać, nie wiedzą co robić, tak jak by chorzy byli, albo leków nie wzięli. Ale nieraz ich nie poznaje, są są jacyś przymuleni, tak jakby coś wzięli.