29-04-2020, 20:40
(29-04-2020, 15:49 )Prison_Officer napisał(a): [quote="Człowiek z lasu" pid='4524' dateline='1588086930']
[quote="Stary gad" pid='4519' dateline='1588053197']
Pytanie do Administratora oraz użytkowników.
Czy zna ktoś podstawę prawną obniżenia wymiaru czasu służby do 30 godzin tygodniowo? Taką możliwość dała tzw. Specustawa, ale czy DGSW wydał stosowne zarządzenie? Jeśli ktoś posiada takie informacje to poproszę o udostępnienie. Czy we wszystkich jednostkach wprowadzono obniżony wymiar czasu służby?
[/quot
Do dnia dzisiejszego włącznie u mnie nie ma takiego czegoś
Mnie również ciekawi mnie ta kwestia.
- na jakiej podstawie mają obniżony wymiar czasu służby
- jaki ten wymiar jest
- jeśli wymiar jest normalny to z jakiego tytułu mają wolne jeśli nie nadgodziny czy urlop
Ja również chętnie popracuję co drugi dzień po 8 godzin bez straty godzin czy urlopu np. na oddziałowym dziennym.
To jest paranoja, rąk do pracy brakuje, nadgodziny wywindowane ponad wszelką przyzwoitość, a administracja co drugi dzień wolne z cholera wie jakiego tytułu.
A może, by tak oddać parę godzin ochronie, a administracja niech pojedzie w konwój, na szpital, niech podoprowadza, zrobi spacery itp. Nie na oddział, bo wiadomo, że bunt itd, ale dać jakieś proste stanowiska i niech ogarniają.
Jestem za ale żeby to działało w obie strony to będzie uczciwie. Nabierzcie szacunku do pracy kolegi, kolezanki, bo fajnie się mówi o czymś o czym się nie ma pojęcia na każdej płaszczyźnie.