06-05-2020, 23:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2020, 7:45 przez Administrator.)
(06-05-2020, 15:21 )Twardziel 123 napisał(a):(06-05-2020, 11:00 )Administrator napisał(a):(06-05-2020, 5:49 )Major napisał(a):(05-05-2020, 21:45 )Administrator napisał(a):(05-05-2020, 18:12 )POLSKI_KLAWISZ napisał(a): [quote="Tenobcy" pid='4593' dateline='1588598352']
11 wrzesień 2019r.
"Przypomnijmy, że w rozmowie z InfoSecurity24.pl szef Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Funkcjonariusz i Pracowników Więziennictwa przekonywał, że funkcjonariusze liczą na szybką ścieżkę legislacyjną. Pytany, czy podczas spotkania w Ministerstwie Sprawiedliwości związkowcy otrzymali zapewnienie, że projekt zostanie uchwalony jeszcze w tej kadencji podkreślił, iż „tak wynikało ze spotkania”. „Nie zostało to jednak powiedziane wprost, ale tak można było odczytać z wypowiedzi ministra Wójcika. Zależy mu na tym, by prace poszły sprawnie i szybko. Apelował, by jak najszybciej dojść do porozumienia i skierować projekt do Ministerstwa Sprawiedliwości, gdzie już dalej się nim zajmą” – dodał Tuła. Widać jednak, że wyborcza rzeczywistość pogrzebała oczekiwania funkcjonariuszy. Pytanie, czy nie pogrzebała też samego projektu zmian?"
https://www.infosecurity24.pl/nowelizacj...j-kadencji
Prosimy o informację w tej sprawie Pana przewodniczącego i odpowiedź Pana ministra Wójcika bo od ostatniego czasu gdzie Pan minister mówił że trwają prace nad wprowadzeniem projektu na drogę legistacji trochę minęło... Nie wiem co to za problem zapytać się na wideokonferencji tym bardziej że okazja ostatnio do tego była...
Jeśli Zarząd Główny wciąż milczy w sprawie nowelizacji ustawy o SW to czas na Zarządy Terenowe, które są naszymi przedstawicielami - zacznijcie KOLEDZY I KOLEŻANKI walczyć o realizację zawartego POROZUMIENIA.
Jeśli Pan Czesław nie słyszy głosu "szeregowych" funkcjonariuszy, którzy na FORUM domagają się informacji na temat nowelizacji ustawy o SW to może posłucha Zarządów Terenowych.
Czekamy na płatne L4, zaliczenie cywila do wysługi lat oraz obiecane dodatki - to spowodowało, że protest ustał, ale może warto do niego wrócić...
Teraz nie wiele trzeba - wystarczy telefon, że ma się gorączkę i kaszel... Jeśli nie DBA się o NAS pracujących w jednostkach podstawowych to czemu MY mamy DBAĆ o spokój pracy INNYCH siedzących za biurkami...
Rozumiem, że Pan jest "głosem szeregowych funkcjonariuszy" i według Pana Zarząd Główny i Przewodniczący Zarządu Głównego ma na Pańskie żądanie udzielać informacje na tym forum jakie Pan sobie zażyczy? W przeciwnym wypadku grozi Pan zwolnieniami lekarskimi, a koleżanki i kolegów "siedzących za biurkami" uważa Pan za innych.... No nie mogę zrozumieć Pańskiego toku myślenia i tego, że wysnuwa Pan tak niesłuszne i bezpodstawne wnioski wobec Zarządu Głównego i Przewodniczącego ZG. Do tego zarzuca Pan, że się nie dba o funkcjonariuszy i pracowników "pracujących w jednostkach podstawowych" ponieważ nie ma "płatnych L4, zaliczanie cywila do wysługi i obiecane dodatki". Chciałbym przypomnieć, że z uwagi na sytuację jaką w tej chwili mamy w naszym Kraju i na całym świecie spowodowaną stanem epidemii koronawirusa, to do dnia 9 kwietnia nie było jeszcze pewne, czy nasze podwyżki wynagrodzenia zostaną wypłacone? Pan Minister Wójcik podczas wideokonferencji powiedział, że udało się wypłacić podwyżki funkcjonariuszom i pracownikom Służby Więziennej min. dzięki nieustannym naciskom i dopominaniem się właśnie przez wspomnianego przez Pana, Kolegi Przewodniczącego Czesława. W tym samym czasie wiele osób traciło zatrudnienie i zamykane były zakłady pracy. Nie minęło parę dni, a już dopomina się na tym forum o kolejne kwestie finansowe, nie patrząc na to jaka jest w chwili obecnej sytuacja w naszym Państwie. Martwi mnie to i ciężko jest mi to zrozumieć, ale nie będę się na ten temat rozwodzić. Kończąc zapewnię Pana, że ani Przewodniczący Zarządu Głównego Kolega Czesław, ani Członkowie Zarządu Głównego nie zaprzestaną podejmowania działań w egzekwowaniu zawartego z Ministrem Sprawiedliwości Porozumienia, a informacje o jego stanie realizacji będą ukazywały się na oficjalnej stronie internetowej Zarządu Głównego oraz profilu społecznościowym FB.
Dodatek za wysługę miał być liczony od 01.01.2020r porozumienie podpisane w listopadzie 2018r o jakiej obecnej sytuacji Pan mówi ? Czy było za mało czasu? Inne służby mundurowe sobie poradziły...Przykład Rozporządzenie SG z kwietnia 2019r. W międzyczasie projekt związków i DG zmiany ustawy o SW pojawił się i znikł. Kiedy go wprowadzą za 5 lat z wyrównaniem...nie sadze.
Bardzo proszę mi przybliżyć z czym inne służby sobie poradziły?
___________________________________________________________________________________________________________
Panie ,,major" myślę, że to prawdziwy Pana stopień, a nie urojenie, jeśli mam rację to proponuję udać się na emke i odpoczynek dac spokój administratorowi i Panu Czeslawowi, bo dosyć pan od sluzby już otrzymał, stopien oficera do pokornego zachowania obliguje bo sluzba już wszystko Ci dała, więc nie narzekaj, tylko na odpoczynek zmykaj.
A ja bym proponował troszeczkę grzeczniej Panie Administratorze.
Zwłaszcza do starszego oficera, skoro Panie administratorze ustaliłeś, że to prawdziwy stopień.
Próbujesz swoją butą okiełznać kogoś którego zdanie nie pokrywa się z przyjętą linią związkową.
Zaraz będzie coś o naruszaniu regulaminu, banowaniu i nie umieszczaniu postów?
Tak jak w moim przypadku?
Znalazł się obrońca "Pana Czesława".
Nie Pan Administratorze jesteś od tego by wzywać do pokornego zachowania lub prezentowania aroganckiego zachowania wzywającego do "zmykania na odpoczynek"
Chyba się role pomyliły.
Pan jesteś tylko Administratorem na usługach związku.