02-06-2018, 13:29
(02-06-2018, 10:41 )greg0026 napisał(a):(28-05-2018, 21:48 )awj1 napisał(a):(26-05-2018, 20:30 )Domin napisał(a): Witam moj pierwszy post na forum interesuje mnie jak to forum funkcjonuje jak ja pisze 26 maja a od 22 maja zadnego postu to co przez 4 dni nikt nie pisze tak nas jest malo?nikt nie ma zadnych problemow drugie pytanie kto wymyslil dla nas platne nagodziny czy wy sie z tym zgadzacie? Ja rozumie ze to narazie projekt ale czy wiecie z czym sie to wiaze gdyby to przeslo
Kolego, admin ma chyba dużo ważniejsze sprawy od naszego forum jak np rodzina. No ale żeby 6 dni czekać na aktualizacje 10 postów. Panie Adminie na prawdę ....
Ja wole mieć nadgodziny. Ale myślę, że sytuacja nie zmieni się gdy będą płatne. Bo skoro służba nie ma kasy na dodatki to skąd weźmie kase na nadgodziny. Jeśli będą płacić to ludzie w gorszej sytuacji finansowej będą się bili o godzinki. Ja mam na to ich kase wywalone i wolę mieć wolne za nadgodziny. A jeśli praktyka kierownictwa będzie dążyła do wzywania ludzi z wolnych żeby jak najmniej dopisywać godzinek bo z jednej strony to stracona kasa z drugiej ewentualne wolne to nie widzę przeszkody żeby ktoś wystawił mi L quatro.
Ja mam ponad 260 nadgodzin i od pięciu miesięcy nie miałem żadnego wolnego z wypracowanych prze zemnie nadgodzin Ja osobiście jestem za tym by płacili za nadgodzinami.
Wydaje mi się że w obliczu nadciągającego kryzysu kadrowego u nas i w Policji, płatne nadgodziny mogą być sposobem na łatanie dziurawych grafików. Funkcjonariusze coraz częściej odmawiają dodatkowych służb ponieważ zdają sobie sprawę z tego że nie ma z tego tytułu żadnych wymiernych korzyści. Po co mi te 350 nadgodzin jeśli są mi one oddawane kiedy ich nie potrzebuję?