21-05-2020, 13:10
(20-05-2020, 19:34 )Twardziel 123 napisał(a):(20-05-2020, 9:16 )MdR napisał(a): [quote="Twardziel 123" pid='4688' dateline='1589911497']
Chodza sluchy ze maja juz nie dokladac przed pdejsciem na emke. Ktos cos wie?
U nas generalnie mozna dostac 33% i kase za 26dni urlopu - wiecej trzeba odebrac sobie wczesniej
okreg nic nie doklada a te 33% to juz "z kasa od dyrektora"
wiec szalu nie ma
dla zatrzymania w sluzbie jeno tylko obiecanki, baa nawet nie ma wprost rozmow z pytaniem dlaczego odchodzicie, dyrekcja przyjmuje to za fakt i zadnego wyjscia do f-szy aby poprawic cokolwiek
Panie kolego to u was cieniutko tylko 33%, u nas na zabawie w lutym gadali, że kadrowa 50 % dostanie, ale to ZK Borne najwieksza jednostka w polsce, więc się należy. Najgorsze, że to nagroda za jej aroganckie zachowanie wobec f-szy żeby nie powiedziec gorzej zamiast za pomoc, dobrze, że już za kilka dni ucieka wszyscy głęboko oddychaja i mile ja pozegnaja bo patrzeć na nią chęci nie już mają.
Z dodawaniem przed odejściem już od kilku lat się mówi. Na razie to zostanie wg mnie. Wpierw muszą zająć się tzw łokciem. Wiem z innej służby że gdyby nie korona to już by się tym zajęli. Tak na poważnie. Z powtórnymi komisjami dla tych, którym już przyznano. Decyzja albo renta albo emerytura.
Choć tak naprawdę niech zabierają wszystko ale niech zaczną płacić. Wolałbym "za życia" zarabiać więcej niż cieszyć się kilka lat o 300 zł większą emeryturą.
Dlaczego nie ma programu mieszkaniowego z prawdziwego zdarzenia? Nisko oprocentowanych pożyczek itp. Zniżek na komunikację (pkp, kiedy nawet jakąś prywatna linia jechalem, 70% miała większość mundurówek, tylko nie SW). Te rzeczy bardzo podniosłyby morale fuszy. A nie, cała kasa w bzdurne kursy dla skazanych. I układają co roku ta samą kostkę albo malują w kółko te same ściany. Wiem że to fantasmagoria ale po tylu latach nic nie zrobiono. Ręce opadają.
Panie kolego zgadzam się z Tobą, że obecne wynagrodzenie powinno być wyższe, ale wiedzieliśmy co braliśmy, więc trzeba tyrac szkoda tylko ,że my musimy a pewni panowie siedzą i kawkę piją, ale to plecaki sasiedzi, kuzyni, bratankowie siostrzency itd.
A jeśli chodzi o emerytów to powinni się wziąść za pasibrzuchow co uciekają z wyższych stanowisk oficerskich przed odpowiedzialnością za swoje niudaczne zarządzanie. Wladza ma na to 3 lata po ich ucieczce na emke. Jeszcze cos dodam od kolegi, bo razem sobie siedzimy i pepsi pijemy. Nosił rudy wilk i nie usłyszał razy kilka ustrzelili i rudego wilka.