05-06-2018, 15:48
(04-06-2018, 20:51 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):(01-06-2018, 14:17 )Kpr.O napisał(a):(30-05-2018, 3:37 )Tomcio11 napisał(a):(23-05-2018, 17:07 )Olo napisał(a): Witam, chciałem zapytać co z szeregowymi - strażnikami w naszej służbie....
pkt 1. podwyższenie uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy w 2 grupie zaszeregowania na stanowisku strażnika o kwotę 48 zł,
w naszej jednostce nikt takiej podwyżki nie dostał.
Jak sytuacja w innych jednostkach i może coś wiecie na ten temat?
Witam, u mnie to samo nikt z 2 grupy nie dostał. Okreg Wrocławski
Aby zrealizować podwyżkę potrzebna jest zmiana mnożnika na 2 grupie, a to wiąże się ze zmianą stosownego rozporządzenia. Patrząc na tempo procedowania rozporządzenia w sprawie nowego umundurowania to trudno przypuszczać by kasa wpłyneła wkrótce
A czy Ty kolego zdajesz sobie sprawę z tego, że w przypadku wymiany umundurowania wielce prawdopdobne jest, że w roku kiedy te mundury wymienią będziesz w plecy 2300 zł??? wiesz dlaczego?
Ja nie wiem, coś tam czytałem ale chyba mundurowki nie zabieraja, zresztą zmiana jest tylko w wyposażeniu specjalnym które i tak się chyba będzie inaczej nazywało. Nie wiem co to ma do mundurowki która jest na umundurowanie, pozdro