05-06-2020, 17:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2020, 8:00 przez Administrator.)
(05-06-2020, 15:58 )szfager napisał(a):. Każde pieniądze są dobre, ale tu chodzi o kolejność czy tych 477 f- szy pracuje na oddziałach? chyba nie, może lepiej zająć się art 15 a, czy choćby jeśli mówimy o analogii do innych służb zaliczaniem cywila do dodatku stażowego,oba te postulaty miały być już wprowadzone, dodatek po 15 latach byłby też ok , ale to można załatwić określając min. dodatek choćby pismem DG- tak mi się wydaje. Przed odejściem na nie powstrzyma mnie 1500 zł po 25 latach bo będę miał max i pujdę na 1/2 etatu za cięcia i że ze spokojną głową 1500 dostanę, zatrzymać f-szy trzeba teraz bo obecnie to co dyrektor dołoży jest równe temu co otrzymałbym na komisji + godziny, których nie musiał bym odbierać i rok na pensji, jakoś trzeba zachęcić bo ci co przyszli na 15 lat nie mają motywacji żadnej a nawet przeciwnie jeśli chodzi o fundusze na odejście, a wielu z nas pracuje po kilkanaście lat na 1 linii . Chyba że tam na górze chodzi o to abyśmy odeszli i problem sam się rozwiąże?(04-06-2020, 21:59 )Administrator napisał(a): [quote="Człowiek z lasu" pid='4741' dateline='1591287549']
A ja mam prośbę do Administratora:jeśli może Pan udzielić informacji ilu jest funkcjonariuszy w dziale ochrony w Polsce że stażem przekraczającym 25 lat oraz ilu jest ze stażem 28 lat?bo każdy z nas widzi co się dzieje za parodia. Dodatki aby zatrzymać przed odejściem na emeryturę, kpina nikt w dziale ochrony na oddziale nie robi 25 lat, ja nie znam nikogo takiego,alez owszem znam Dyrektorów, specjalistów czy administracja z takim stażem. Dziękuję i przepraszam za rozgoryczenie moje ale myślę, że nie tylko moje
Po 25 latach jest około 477 funkcjonariuszy w Służbie Więziennej. Chciałbym tylko przypomnieć, że jest to postulat (analogiczny do porozumienia służb mundurowych podległych MSWiA) z porozumienia z dnia 19 listopada 2018 r. pomiędzy Ministrem Sprawiedliwości a NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa. Postulat ten ma na celu, aby funkcjonariusze, z wieloletnim stażem służby pozostali w służbie. Nie słyszałem, aby ktoś po podpisaniu porozumienia kwestionował ten zapis do puty, do puki nie pojawił się na ścieżce legislacyjnej. Przypomnę, że kwestia świadczenia motywacyjnego "dodatku" po 15 latach służby, to inna kwestia.
Dziękuję za odpowiedź Panie Administratorze
Czy z pośród tych 477 fszy znajdzie się ktoś z działu ochrony na stanowisku oddzialowego, st oddzialowego, inspektor? Można prosić o statystyki?