06-07-2020, 11:23
(05-07-2020, 19:20 )jtd napisał(a):(05-07-2020, 7:03 )jow napisał(a): Dzień dobry.A tysiące oddziałowych choćby habilitacje mieli lub tytuł profesora to i tak etat nie przewiduje tego onego oficerskiego. A dlaczego ? A może tak dać oddziałowym etaty oficerskie, a w penicie zlikwidować. Bez obrazy podałem tylko przykład nie mam generalnie nic do żadnego działu, mam tylko pretensje, że oddziałowi są traktowani gorzej. PYTAM: Kto mi wyjaśni , dlaczego oddziałowi nie mogą być oficerami?????????
Czy do Związków doszła informacja nt. kryteriów rekrutacji do szkół oficerskich w tym roku?
Ciężko uwierzyć, że nie i mam nadzieję, że będą gotowe na podjęcie działań po ogłoszeniu oficjalnych wyników.
Zarządzenie nr 32/2013 DG SW z 18 lipca 2013 roku jest deptane na oczach nas wszystkich.
Par 2 pkt 1:
"Dyskryminacją w zatrudnieniu jest każde bezprawne ograniczenie lub pozbawienie praw wynikających ze stosunku do pracy lub służby albo nierówne traktowanie funkcjonariuszy albo pracowników ze względu na dyskryminujace kryterium, a także przyznanie z tych samych względów niektórym funkcjonariuszom albo pracownikom mniejszych praw niż te, z krytej korzystają funkcjonariusze lub pracownicy znajdujący się w tej samej sytuacji faktycznej i prawnej"
Gdyby ktoś nie był w temacie przykładowo f-sz z kadr uzyskujac 33/40 pkt z egzaminu jedzie do szkoły oficerskiej, a wychowawca, który zdobył 38/40 punktów nie jedzie. Powyższe jest spowodowane wprowadzeniem patologicznego podziału miejsc na działy i stanowiska. Każdy dział czy komórka są ważne i powinne być traktowane tak samo.
Oni nawet na chorążówkę nie zasługują, a co dopiero na oficerkę, dział ochrony=gorszy sort, zawsze tak było i pewnie zostanie, przynajmniej wszystkie dotychczasowe działania naszych włodarzy to potwierdzają i to na każdym szczeblu. Trzymajcie się ochroniarze.