30-08-2020, 16:00
(29-08-2020, 18:52 )Nie plecak napisał(a): [quote="POLSKI_KLAWISZ" pid='5349' dateline='1598682131']
Może warto aby sprawą zaliczania wysługi lat na zasadach analogicznych jak w MSWiA a przede wszystkim wynikającym z tego faktu NIERÓWNYM TRAKTOWANIEM FUNKCJONARIUSZY SW zajął się RZECZNIK PRAW OBYWATELSKICH
NIE MOŻEMY SIĘ PODDAĆ I POZWALAĆ BY DALEJ NAS OSZUKIWANO
Ministrowie i Generał z z-cami powinni zostać ZDYMISJONOWANI za działania na szkodę funkcjonariuszy SW
Góra ma nas gdzieś zwłaszcza teraz w epoce koronawirusa gdy do Sw pchają się młodzi,drzwiami i oknami !!!!
Raczej nic nie zrobimy.Możemy tylko czekać aż znowu nie bedzie chetnych do pracy w naszych szeregach i wtedy może to wprowadzą.
Ja nie widzę tego faktu żeby przez koronawirusa młodzi się pchali do służby
W mojej jednostce ok 15 wakatów a na ostatnie ogłoszenie odpowiedziało z tego co wiem 6 osób
Nawet jeśli ktoś teraz przyjdzie to przy pierwszej możliwej okazji ucieknie z powrotem do innej roboty
Ostatnimi czasy z przygotowawczej odchodzi coraz więcej nowych funkcjonariuszy a ci co byli trochę dłużej zaliczając wstępniaka czekają do przejścia do służby stałej i tez uciekają
Mamy problem kadrowy w służbie i bez prawego i sprawiedliwego traktowania funkcjonariuszy SW niestety nie zostanie on rozwiązany a będzie coraz bardziej się pogłębiał