17-09-2020, 14:19
(16-09-2020, 16:42 )Człowiek z lasu napisał(a):1.(16-09-2020, 7:58 )Administrator napisał(a):(15-09-2020, 20:49 )Człowiek z lasu napisał(a):(15-09-2020, 19:08 )Administrator napisał(a):(15-09-2020, 15:51 )Człowiek z lasu napisał(a): Zwracać się do przedstawicieli związków zawodowych do Pana Przewodniczącego Czesława Tuły o jasne i rzetelny przekaz informacji co związki zawowodowe zamierzają zrobić, jakie kroki powziąć jeśli minie te 30 dni i odpowiedzi na pisma a jest ich kilka nie otrzyma? Cała załoga SW czeka na informacje bo ich brak świadczy o olewającym nas traktowaniu. Nie ma żadnego przekazu, ciągle pisma i cisza. Co zamierzamy, zamierzacie zrobić jeśli będzie bez odzewu? Postulaty nie zrealizowane więc rozumiem, że strajk? Czy na drogę sądową? Proszę w imieniu wielu tysięcy fszy o jasny przekaz co dalej?
Dziękuję
Jeżeli nie zmieni się (na gorsze) sytuacja związana z pandemią koronowirasa w naszym Kraju, to w niedługim czasie (pod koniec miesiąca) odbędzie się posiedzenie Zarządu Głównego NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa podczas, którego podjęte zostaną decyzje, co do dalszych działań związanych z brakiem realizacji Porozumienia zawartego pomiędzy Ministrem Sprawiedliwości a NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa.
Dziękuję za odpowiedź,ale najlepiej zwalić na,, pandemie,, cokokwiek to słowo znaczy, bo żeby mówić o pandemii to procent zgonów do ogólnej liczby zarażonej populacji powinien chyba wynosić 12%a wynosi jak się nie mylę 0,5% także zwalanie na coś czego nie ma staje się obrzydliwe. Najważniejsze postulaty podpisane w listopadzie 2018 roku gdzie pseudo pandemii nie było, mało tego w 2019 też jej nie było, więc proszę was wszystkich nie wymyślajcie że coś się dzieje przez pandemie bo jak już lekarze nie leczą, w sieciowkach nie ma zakażeń, nosimy maseczki które nic nie dają a za ich brak w strasza mandatem który w sądzie jest umorzony to naprawdę ale dość już tej ściemy i zwalania wszystkiego na plandemie.
Chciał Pan informację odnośnie działań Związku jeżeli, brak będzie odzewu ze strony Ministra, więc Panu odpowiedziałem, że decyzje co do dalszych działań będą podjęte przez Zarząd Główny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa na planowanym posiedzeniu Zarządu Głównego, które jest planowane pod koniec miesiąca. Napisałem o pandemii tylko dlatego, że ma ona wpływ na to, czy posiedzenie odbędzie się w trybie stacjonarnym, czy zdalnym, a nie dlatego, żeby się nią zasłaniać, bo bez względu na wszystko decyzje i tak będą podjęte. Następnym razem bardzo proszę, jeżeli chce Pan jakąś informację to proszę zdobywać ją u siebie w strukturach Związkowych, ponieważ tak naprawdę nawet nie wiem komu udzielam odpowiedzi?
Idąc tym tokiem myślenia w takim razie nie powinien Pan udzielać żadnej odpowiedzi na forum ale wtedy forum staje się,, pustym,, monologiem. Nie jednokrotnie wchodziliśmy w dyskusje na tym forum. Proszę nie odbierać wcześniejszego postu jako ataku, bardziej może flustracja o której wcześniej już pisałem. W jednostkach nie jest ciekawie, a do tego dochodzi życie prywatne usłane atrakcjami nazywanej wcześniej pandemii.
Pod koniec miesiąca kolejne posiedzenie ZG?????? czego będzie dotyczyło?niech zgadnę!!!nierealizowania porozumienia zawartego w listopadzie 2018r. pomiędzy MS a ZG NSZZFIPW i wytyczą drogę dojścia do kolejnego porozumienia? Hurrrrra wygrałem???!!!! żenada i szambo, a może znowu ZG się ułoży z MS i DGSW i przeciągnie do przyszłego roku realizację pozostałych postulatów!!!!!!
2.
Administratorze, ile było wysłanych pism do MS do Wiceministra, podejrzewam, że na najważniejsze pytania w nich zawarte to 90% z nich nie ZG NSZZFiPW nie otrzymał odpowiedzi!!!jedynie lakoniczne, wymijajace odpowiedzi!!! Zwalanie wszystkiego co się dzieje w SW na pseudo pandemie w Polsce jest niedorzeczne, kłamliwe, i świadczy o pogardliwym traktowaniu F-sz SW przez przełożonych, zwłaszcza tych z CZSW!!! pan Panie Administratoże za każdym razem, gdy padają niewygodne, pytania udziela wymijających odpowiedzi, co może świadczyć o lateralizacji względem f-szy!!!
3. Panie Administratorze, jakie było i gdzie mogę znaleźć pismo odnośnie przerw w służbie, że niby mamy? może pan tu wrzucić!?