21-09-2020, 18:55
(20-09-2020, 16:57 )jtd napisał(a):Słusznie koledzy i koleżanki potrzebny protest pilnie. Zawieszanie stanowisk i dokładanie obowiązków kosztem bezpieczeństwa, kwestja czasu jak się coś wydarzy, to jest podejście tzw. saperskie ,, mam nadzieję że jak to je...nie to mnie już tu nie będzie".(20-09-2020, 7:25 )Dziambdzia napisał(a): Wzywam ZG do przeprowadzenia akcji protestacyjnej przed każdym OISW, w celu Odwołania DG (DeGręgolady) za to że, jego receptą na wypłacanie nadgodzin jest zmniejszenie stanowisk, jest przekierowywanie f-szy innych działów do robienia czegoś o czym nie mają pojęcia! To nie jest ich wina, a tylko "jacka" jego świty, za wszelką cenę zlikwidować nadgodziny płatne i już! Chcę odwołania jacka za wysłanie swojego delegata
"Obecny na posiedzeniu Komisji przedstawiciel Biura Prawnego Centralnego Zarządu Służby Więziennej Marcin Paczosa reprezentujący Dyrektora Generalnego Służby Więziennej przedstawił stanowisko Służby Więziennej, aby nie rekomendować tej poprawki. (nagranie od godz. 11:14:47 sek.)"
Przypomnę tylko jak lata temu odbyły się protesty po urzędami Marszałkowskimi i Wojewódzkimi, ile zgromadziło to f-szy sw w nie wyobrażalnej do tamtego okresu skali, tak i teraz wyraźmy swoją dezaprobatę na postępki i uczynki, łamaniem zasad bezpieczeństwa "jacka" i jego świty
Jacek musi odejść!!!
Jacek musi odejść!!!
Jacek musi odejść!!!
Nie trudno się z tym nie zgodzić. Wielu ma wrażenie , że CZSW działa na szkodę f-szy. SW jest zle zarządzana. Przez lata zaniedbano braki kadrowe. Stąd nadgodziny. Teraz żeby nie płacić zawiesza się stanowiska, robota musi być zrobiona, ludzie są przemęczeni, zawieszanie stanowisk powoduje wzrost niebezpieczeństwa na służbie. Wszyscy się dziwią, że jest to możliwe. Dwa, trzy oddziały pod sobą na nocce. Wszędzie osobna dokumentacja, klucze specjalne, przedmioty niedozwolone czyt. noże, to w głowie się nie mieści. W razie czego to tylko wiać jak najdalej. Zero dziennych oddziałowych, roboty za trzech. No i ten skandal z zaliczeniem lat z cywila. Ten pan to do historii przejdzie. Jawne olewanie f-szy przez Ministerstwo. Po prostu ludzie czują się traktowani jak śmiecie. Robi się wszystko , żeby nie dać . Dodatków nie dać, za nadgodziny nie dać, za wysługę nie dać, dodatkowych ludzi do roboty nie dać bo nie ma skąd. To jest zle zarządzana instytucja.