02-10-2020, 19:27
(02-10-2020, 13:42 )predatorgad napisał(a):(02-10-2020, 12:24 )Człowiek z lasu napisał(a):(01-10-2020, 20:57 )SZEREGOWY1 napisał(a):(01-10-2020, 19:00 )jtd napisał(a):(01-10-2020, 17:32 )Administrator napisał(a): Ha Ha Ha Niezłe Naprawdę się ubawiłem, szczególnie z tekstów typu " dostaliśmy podwyżki...należały się jak psu buda..."Proszę nie manipulować . Doprecyzuję . Po kolei. Za podwyżki podziękowałem. Nadal uważam , że należały się podwyżki jak psu buda. I dostaliśmy , dziękuję raz jeszcze. Za nadgodziny wypłacono za jeden okres rozliczeniowy ............. aż tu nagle zaczęło się wariactwo z zawieszaniem stanowisk, z pracą na minus 2 na zmianach, dwa oddziały naraz na nockach, penit w konwoje, ADM w teren za ochrone itd. Zobaczymy ile teraz bedzie wypłacone i jakim kosztem. Szczęście w nieszczęściu Covid pomógł. (Prace, konwoje, widzenia wstrzymano). Następnie dodatek motywacyjny niecałe 400-stu f-szy, bez komentarza. Ja bym dał po 500zł ale już by 2000tys f-szy miało. Wymóg 55lat zniesiony- dziękujemy naprawdę ukłony. No i co by tu jeszcze hmmm. To tyle. Z tym porozumieniem z 2018 roku nawet nie wiem jak to nazwać . Znaczy wiem , ale nie nadaje się do publikacji. Także reasumując podwyżki i zniesienie 55 lat ok, te nadgodziny to zrobiła się wolna amerykanka . No ale Panie Panie, przecież było 15a, lata z cywila za wysługę , 100% L4, dodatki motywacyjne POWSZECHNE po 15latach,
Za nadgodziny wydano ponad 20 mln. zł, ale według Pana nie są płatne, narzekanie, że funkcjonariusze chodzą na wolne... wcześniej było narzekanie, że nie mogą chodzić na wolne. Rozumiem, że Pana nie dotyczy dodatek motywacyjny, więc mogłoby go nie być? Zapomniał Pan wspomnieć, że wymóg osiągnięcia 55 lat też został zniesiony przy przejściu na emeryturę, ale to też pewnie szczegół? Przez ostatnie 5 lat funkcjonariusze otrzymali średnio około 1760 zł. ale "Związek jest słaby i nieskuteczny". Ciekawe ile by Pan otrzymał, gdyby nie było Związku? Jeżeli Pan twierdzi, że przez dwa lata nic nie zostało zrobione, to chyba Pan te lata przespał? Proszę sobie wejść na stronę Zarządu Głównego NSZZFiPW i sobie odświeżyć pamięć.
mijały wszystkie terminy i co. Szkoda gadać. A teraz się wyciszam i bajo bajo bajlando. Bawcie sie dobrze.
Administratorze z całym szacunkiem dla Pana, lecz: podwyżki należały się a i owszem, za lata posuchy bez grosza, bez podnoszenia dodatków, a jeśli były to w OISW lub CZSW!!!, ja niestety nie dostałem aż tak dużo jak się panu wydaje, średnio 1760 ładnie to pan zsumował, przyklad( dyrektor zjada mięso boczek a zwykły f-sz zjada kapustę= średnio wychodzi, że jedzą BIGOS)to jest średnio!!!!
Kolejna sprawa nadgodziny: 20 mln poszło owszem, i tu widac jakie kominy godzinowe sie robią za rządów Generała, a nie za wszystkie godziny nam zapłacili, gdyż ludzie mają zamrożone po 400, 500, 600 nadgodzin, i te polecenia po cichu na odprawach ,, wyrzycać na nadgodziny, zawieszać stanowiska, namawiać ludzi by szli na wolne zamiast urlopów, ograniczać rezerwę w porze nocnej, nie wystawiać stanowisk" to są polecenia Generała na odprawach z dyrektorami okręgowymi, dyrektorami jednostek, !!!!
Miał być krótszy okres rozliczeniowy z 6 m-cy do 4 m-cy niestety nie zrealizowano!!!
Wiek 55lat - postulat zrealizowany !!!!!!!!!
L-4 - brak zrealizowania !!!!!!!!!
!!!!!
Art. 15a - niezrealizowano - ,,Generał"się wypowiedział!!!! w osobie Paczosa
Projekt Modernizacyjny Służby Więzienne na lata 2021-2024?nie wiem nie widziałem!!!!
Nowelizacja Ustawy o Służbie Więziennej - niezrealizowano!!!!!!!!!!!!
Czy Pan Administrator chce jeszcze coś dodać w sprawie niezrealizowanych, zrealizowanych postulatów? ostatni miał wejść z dniem 1 stycznia 2020, a przypomnę mamy już 1 październik 2020r. i nadal są przepychanki, co?, kedy?, powołanie grupy!!!,?te wszystkie postulaty powinny być już dawno zrealizowane, powinniśmy już dawno zapomnieć o jakimś porozumieniu!!! Tyle
długi ten wpis lecz może ktoś go przeczyta!!!
Bardzo dobrze napisane!!!
Ta formacja jest zepsuta, tutaj ludzie dostaną 1/10 możliwych postulatów i mówią,, a i tak dobrze, że ten jeden się udało zrealizować,,. Ludzie 2 lata ściemy!!! Nie zgadaniajvir na coś czego nie ma, na słowo pandemia to po 1 bo żeby mówić o pandemii to odsetek umieralności musi być zdecydowanie większy, po drugie nie było pseudo pandemii między 18 listopada 2018 a chociażby końcem 2019 roku. Ja się pytam gdzie są osoby które tego nie dopilnowaly? Jakoś grup roboczych nie było konieczne powoływać gdy realizowany był postulat dla,, elit,, te chorendalnie wysokie dodatki, ale gdy już chodzi o zwykłych liniowych fszy to zmyślanie, oszukiwanie i ściema.
Ale Panowie który ze spełnionych postulatów zawdzięczamy tylko Naszym związkom?Co tylko podwyżki!Reszta gdyby nie związki Policyjne to byłoby wielkie nic,taka to oto prawda .
Ale tutaj nie chodzi o związki tak na dobrą sprawę, jesteśmy wdzięczni że udało się wywalczyć to co zostało już klepnięte ale rząd nie zrealizował postulatów i bardziej chodzi o reakcje związków. Dlaczego np jak od stycznia 2020 nie został zrealizowany postulat z dodatkiem za wysługę lat to związek nie zareagował stanowczo?