05-10-2020, 10:12
(04-10-2020, 20:22 )Emil napisał(a): Witam wszystkich, pierwszy raz pisze na tym forum czytam wpisy kolegów i koleżanek, jestem członkiem związków w mojej jednostce. Powiem tak każdy ma juz dość wszyscy są w mojej jednostce przemęczeni. Dział ochrony dziwne służby po 4 dniówki 12 godzinne po rząd, ewidencja mężczyźni służby w ochronie konwoje , pomocnicy oddziałowych kobiety widzenia i monitory , finanse widzenia, monitory, służba zdrowia pielęgniarki konwoje, kwatermistrzostwo pomocnicy oddziałowych , widzenia konwoje, kadry monitory. jest wrzesień zaczynają się kontrole działów praca leży ale zbijanie nadgodzin za wszelką cenę to podstawa. Nie mamy żadnych pretensji do tego bo to jest służba i każdy rozgarnięty wie o co chodzi, ale, jak przyjdzie rozliczanie nas ze swojej pracy to juz nie będzie kolorowo i nikt nie przyjmie wytłumaczenia bo byłem w konwoju na widzeniach itp. Problem moim zdaniem jest taki skoro jestem członkiem związku, zgadzam się z tym by ktoś był moim reprezentantem płacę składki członkowskie, ale jak widzę, że ktoś ma wyjeb..... przez 2 lata nic nie zrobiliście cały zarząd związków już nawet nie powiem, że to wina Pana Czesława Tuły ale do kur.... nędzy jest w całym zrządzie kilkanaście osób do tego są związki w okręgach i co jest fajnie spotkamy się wódki się na pijemy i tyle. W jednostce w której służę jest największa liczba członków w całym okręgu ponad 60% członków jednostki i co z tego nic się nie da zrobić. Każdy rozumie Dyrektora, że jest jeb.... z góry i rozliczany jak każdy z nas nikt nie ma do niego pretensji. Problem jest tylko jeden w CZSW ktoś jest oderwany od rzeczywistości a WY Panowie członkowie Związków hu.... zrobiliscie i nic z tym nie robicie.
I to jest to o co zawsze pytam!!! Z niedoetatyzowaniem jednostek było wiadomo przed reformą wypłat za "nadgodziny" a po reformie to istna tragedia!!! Zawieszonych tysiące stanowisk!!! Bilans tygodniowy co do oddanych nadgodzin!!! "wierchuszka" z"dg" klepią się po pleckach, i każdy ma to gdzieś. W jednostkach prześcigają się w rozdawaniu maseczek, przelewaniu krwi, a nikt nie naciska na "dg" co by wziął się do roboty, albo i nawet niech już idzie na emeryturę. Przewodniczący zarządów okręgowych mogą wiele, ale się boją o swoje ciepłe posady, boją się zemsty "jacka" dlatego dużą robotę robią emeryci, ale ci nie uwikłani w powiązania rodzinne, oni nie maja obaw przed "jackiem"
Wzywam Przewodniczących Z.O
Koleżanki i kolegów:
Bożena Gosztyła, Danuta Malkusz, Patryk Aszkiełowicz, Tomasz Walaszczyk, Jacek Mróz, Andrzej Mazurek, Grzegorz Pronobis, Jarosław Ćmiel, Michał Dworacki, Robert Szumiło, Arkadiusz Urbański, Jarosław Wodziński, Jarosław Szyszka, Kamil Bachanowicz, Marcin Makarewicz
Do działania na rzecz poprawy służby, do rozliczenia tych którzy w ostatnim okresie odpowiedzialni są za pogorszenie warunków służby!!!
"Jacek musi odejść"
"Jacek musi odejść"
"Jacek musi odejść"