17-10-2020, 18:26
(17-10-2020, 15:36 )Administrator napisał(a):No tak " Nikt nie uważa....." A co w ogóle władze związku uważają"? No niech się ktoś określi w końcu . 2 lata nic nie uważają. A co uważają na to że kapral ma 400zł na posterunku uzbrojonym, a st.sierż sztab ze 20 lat służby i ma w porywach 600zł. I na oddziałach tyra dzień w dzień i łeb codziennie ktoś mu odciąć może. Coś związki maja zdanie w temacie dodatków czy nie. ???? A te posterunki zawieszane to zgadza się Związek Zawodowy na to czy nie? Te mapy drogowe , te grupy co nigdy nie zostały powołane to Związek ma cos do powiedzenia czy nie? Ludzie co się dzieje z tym Związkiem Zawodowym? Po co to utrzymywać? Dla paczki świątecznej?? Po to żeby zdjęcia ludzi którzy nie wywiązali się ze swoich zobowiązań oglądać???? Czytać że awansują, za nie dotrzymanie słowa. Albo ta instytucja działa w imieniu WSZYSTKICH zrzeszonych funkcjonariuszy, albo rozwiązać to i tyle. Za te pieniądze można jakiś fundusz stworzyć i na dobrą kancelarie prawną by było , może by się pare rzeczy wyjaśniło z emeryturami , tymi urlopami zaległymi i innymi sprawami które są do uregulowania. Ja tylko chcę dobrze dla służby dla nas ludzi którzy tyrają żeby statek utrzymywał się na powierzchni. Ale Związek Zawodowy upadł na kolana totalnie. Pozdro dla ludzi pracy w maseczkach co nawet w nocy przez klape muszą się w niej dusić.(17-10-2020, 12:29 )jtd napisał(a):(17-10-2020, 8:05 )szfager napisał(a): Panie Przewodniczący Czesławie czy doliczanie cywila po 25 latach służby uważa Pan za sukces i spełnienie warunków rozumienia?Ja przepraszam , że się wcinam na pytanie do Pana Czesława, ale ja tylko stwierdzam fakty. Pan Czesław uznał z zarządem głównym , że porozumienie z 2018 roku jest aktualne . A jak jest aktualne to co byśta chcieli obywatele, protestować??? No przecież jest. JEST JEST JEST.:-)
Ktoś pisał, że związki nie zrobiły nic, ktoś napisał podwyżki były płatne godziny. Mój kolega odszedł na emeryturę w 2012r. miał tyle służby co ja teraz miał wyższy dodatek sł. niż ja teraz, na odejście Pan Dyr. podniósł mu zwyczajowo dodatek i też więcej niż mi teraz proponują, inflacja ok 4% rocznie, minęło osiem lat, osiem lat, z matematyki nigdy dobry nie byłem, ale podwyżki nie widzę płatne, godziny -wszyscy wiedzą. Dobrze to już było. Weźmy sprawy w swoje ręce 02.11. 2020
No i leci kabarecik. Dodatek KASTA369 zarząd UZNAŁ, że zadowala swoich członków. Tak samo z tym durnym pomysłem 15a. Widocznie Zarząd UZNAJE , że jest ok. I zawieszanie stanowisk, w celu redukcji nadgodzin widać także UZNAJĄ za właściwe. I nieważne co myślą członkowie Związku Zawodowego. To kompletnie dla tych ludzi się nie liczy. To nie jest mój wymysł to są fakty , coś co już się zadziało. Jedynie nikt nam nie odmówi płacenia składek członkowskich. Okazało sie , że ten Związek Zawodowy nie ma mocy i teraz pytanie co z tym faktem zrobic ???
No i pytanie aktualne. Jakimi pieniędzmi obraca Zarząd Zwiazku????
Nikt nie uważa, że doliczanie lat przepracowanych w cywilu po osiągnięciu 25 lat służby to dobre rozwiązanie i nikt nie powiedział, że Związek się na to zgadza. Nie ma jeszcze żadnego konkretnego projektu w kwestii art. 15a. Co do świadczenia motywacyjnego po 25 latach służby, to proszę sobie przeczytać paragraf 6 ust. 1 Porozumienia.