18-10-2020, 10:42
(17-10-2020, 20:37 )SZEREGOWY1 napisał(a):(17-10-2020, 19:20 )Twardziel 123 napisał(a):(17-10-2020, 15:36 )Administrator napisał(a): [quote="jtd" pid='5887' dateline='1602934195']Ja przepraszam , że się wcinam na pytanie do Pana Czesława, ale ja tylko stwierdzam fakty. Pan Czesław uznał z zarządem głównym , że porozumienie z 2018 roku jest aktualne . A jak jest aktualne to co byśta chcieli obywatele, protestować??? No przecież jest. JEST JEST JEST.:-)
[quote="szfager" pid='5884' dateline='1602918305']
Panie Przewodniczący Czesławie czy doliczanie cywila po 25 latach służby uważa Pan za sukces i spełnienie warunków rozumienia?
Ktoś pisał, że związki nie zrobiły nic, ktoś napisał podwyżki były płatne godziny. Mój kolega odszedł na emeryturę w 2012r. miał tyle służby co ja teraz miał wyższy dodatek sł. niż ja teraz, na odejście Pan Dyr. podniósł mu zwyczajowo dodatek i też więcej niż mi teraz proponują, inflacja ok 4% rocznie, minęło osiem lat, osiem lat, z matematyki nigdy dobry nie byłem, ale podwyżki nie widzę płatne, godziny -wszyscy wiedzą. Dobrze to już było. Weźmy sprawy w swoje ręce 02.11. 2020
No i leci kabarecik. Dodatek KASTA369 zarząd UZNAŁ, że zadowala swoich członków. Tak samo z tym durnym pomysłem 15a. Widocznie Zarząd UZNAJE , że jest ok. I zawieszanie stanowisk, w celu redukcji nadgodzin widać także UZNAJĄ za właściwe. I nieważne co myślą członkowie Związku Zawodowego. To kompletnie dla tych ludzi się nie liczy. To nie jest mój wymysł to są fakty , coś co już się zadziało. Jedynie nikt nam nie odmówi płacenia składek członkowskich. Okazało sie , że ten Związek Zawodowy nie ma mocy i teraz pytanie co z tym faktem zrobic ???
No i pytanie aktualne. Jakimi pieniędzmi obraca Zarząd Zwiazku????
Nikt nie uważa, że doliczanie lat przepracowanych w cywilu po osiągnięciu 25 lat służby to dobre rozwiązanie i nikt nie powiedział, że Związek się na to zgadza. Nie ma jeszcze żadnego konkretnego projektu w kwestii art. 15a. Co do świadczenia motywacyjnego po 25 latach służby, to proszę sobie przeczytać paragraf 6 ust. 1 Porozumienia.
Drogi Administratorze, wszystko pięknie i ładnie napisane w 6 parafrafie ust. 1 !!! lecz co jest zapisane w tym paragrafie lecz ust. 2 !? ,,...nie później niż od 1 stycznia 2020" !!!a mamy już 17 października 2020!? wszystkie ale to wszystkie terminy zostały już dawno przekroczone!!!! czyżby strona rządowa, ZG NSZZFiPW i oczywiście CZSW tego nie zauważyły!????.
nie mam racji?
Tak, ma Pan rację.