29-10-2020, 18:32
(29-10-2020, 12:03 )500minus napisał(a):Teraz już takie czasy kapral to stary wyga. Ma duże doświadczenie i wiedzę. Tak, to jest jak się nie dba o doświadczona kadrę, lekką ręką pozbywa się ludzi. Takich paradoksów to chyba jeszcze nie bylo(29-10-2020, 10:40 )jtd napisał(a):(29-10-2020, 8:38 )500minus napisał(a):Jasne że zazdroszcze. Zwyczajny naturalny odruch ludzki. Nie zawiść , a zazdrość. Czemu nie . Kto by nie chciał takiej kasy przytulić jest chyba nienormalny. Ale.......jeżeli wprowadza się ten dodatek w służbie , żeby f-sze nie odchodzili przedwcześnie na emeryture to ja twierdze, że to nie w SW. W SW wyskakuje się na 20 lat . I nikt nie będzie czekał 5 lat na 1500zł. Także finał taki , że i tak 20 -21 i bajo bajo, a ostatnio taki trend się zaczyna że 15 i bajo bajo. O czymś to świadczy. I pod tym kontem uważam że to strata kasy. Nie porównuj nas do Policji. Róbmy przepisy pod siebie a nie pod Policję. Bajo.(28-10-2020, 13:26 )jtd napisał(a):(28-10-2020, 10:25 )500minus napisał(a): Tak samo jak i oddziałowi beneficjenci 25+. Dlaczego większość najchętniej by im ten dodatek odebrała?.... Że można te pieniądze rozdysponować inaczej? Kij ma dwa końce i można pierwszą stówę dodatku dać dopiero kapralowi po podoficerce a resztę pieniędzy rozdysponować inaczej, np. dać motywacyjne tym po 15 czy 20stu latach. Zawiść i zazdrość to cecha tego środowiska....Nie zawiść tylko normalność. Dzisiaj jest tak , że 369 dostało 2500zł i siedzą na siłe , a ochroniarz jak zbliża się do 20-stu lat to już zajechany mózg na oddziale i bajo bajo. Te 2500zł to jest strata kasy. Na marne wydana kasa.
Nie strata kasy tylko ci zazdrość tyłek zżera. Powiedz to tym 50ciu oddziałowym 25+ że mają zjechane mózgi i im coś wynagrodzić to strata kasy . miej człowieku trochę klasy i godności. Uszanuj staż starszych kolegów w służbie. Mundurówka jest trochę szersza niż czubek twojego nosa, w Policji 25+ jest prawie 10k, im też byś zabrał? Bzdurą jest że 369 dostało 2500,- 90% z nich dostało 1500,-. I bardzo dobrze że dostali, być może są i tacy co za biurkami się chowali, trudno, ja piszę o chłopakach z pierwszej lini, bo ćwiarę w kryminale przerobić to nie byle co... A tobie jedynie pozostanie przełykać suchą ślinę i się udławić z zazdrości
Nie mam nic przeciwko abyś spowodował progres typu 15 lat 500+, 20 lat 1000+, 25 lat 1500+. Mało tego, będę cię chwalił publicznie jak tych co wprowadzili obecne dodatki a nawet bardziej. Dodatek ,,kasta+,, nie był adresowany w ogóle do nas, doklejono nas jak ubogich krewnych więc jak mam się nie powoływać na policjantów jak to był ich projekt do nich skierowany a nie do nas. Z tego co pamiętam to jest wypracowany projekt reformy dodatku służbowego zaakceptowany przez CZ i MS, może jeszcze leży gdzieś na dnie szuflady, tym się zajmuj a nie żałowaniem paru groszy 50ciu oddziałowym i 80ciu wychowawcom u schyłku ,,kariery,,