14-07-2018, 18:26
(13-07-2018, 12:36 )funkcjonariusznszzfipw napisał(a): szanowni koledzy, mozemy sie ze soba nie zgadzac, nie lubic sie, nie kolegowac. ale SZANUJMY SIE.
gwarantuje Wam, ze ani OSADZENI ani osoby decyzyjne nie beda nas szanowaly, jezeli nie pokazemy, ze wspolnie stanowimy MONOLIT.
zwlaszcza teraz w trudnych czasach, kiedy brakuje f-szy do pracy, w etatach sa braki, zarobki sa NISKIE (w porownaniu do reszty spoleczenstwa), prestiz sluzby jest niski, uprawnienia emerytalne i nie tylko sa nam zabierane oraz osadzeni wchodza nam na glowe, a milion instytucji broniacych praw czlowieka wmawia nam, ze jestesmy OPRAWCAMI - pokazmy JEDNOSC!!!
tym bardziej, ze zaczynamy akcje protestacyjna i walczymy o swoje !!!
Chciałbym monolit ale kiedy jeden dział donosi na drugi do dyrektora to tylko jeden się cieszy - dyrektor. Ostatnio sam doświadczyłem współpracy między-działowej. Gdy poprosiłem o pomoc wychowa - odp. To nie moja broszka. Więc jak ja mam ich szanować? Skoro wpada mi jeden z drugim na oddział i "daj mi tego, daj tamtego, zrobimy obchód", ale żeby on pomógł tobie to ciężka sprawa no chyba że widzi interes dla siebie.