02-11-2020, 13:04
(02-11-2020, 8:52 )Administrator napisał(a):(02-11-2020, 5:50 )Człowiek z lasu napisał(a):(01-11-2020, 23:30 )Administrator napisał(a):(01-11-2020, 8:15 )Człowiek z lasu napisał(a): Zdaniem NSZZ FiPW, grupa powinna zostać powołana do 10 października i pracować aż do końca miesiąca. “Przedmiotem działań grupy winna być renegocjacja terminów realizacji postanowień, które nie zostały zrealizowane w terminach określonych w porozumieniu”
Mamy 1 listopad!!!
Co na to związki zawodowe?Może Pan Administrator posiada wiedzę na ten temat? Kolejny raz nasza formacja jest olewana od góry do dołu, brak informacji i szukanie w monitoringu krzywo założonej maseczki spowoduje że poważnie zaczniecie wy tam w czsw i oisw tyrać na oddziałach.
Spotkanie w tej sprawie odbyło się podczas, którego ustalono, (na chwilę obecną) sprawy techniczne tj. formę aktu prawnego, na podstawie, którego będzie powołany zespół oraz jakie aspekty w tym akcie prawnym mają być zawarte. Przedstawiciele NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa dokonali już wszelkich formalności, jakie się zobowiązali podczas tego spotkania przekazać i oczekujemy, że w najbliższym czasie zespół zacznie swoje prace.
Super, dziękuję za odpowiedź ale dlaczego sam od siebie Pan czy przewodniczący zarządów terenowych nie informują? Zapytałem to Pan odpowiedział ale żeby od siebie samemu poinformować załogę to już tak ciężko?
Co się takiego istotnego wydarzyło, abym "sam z siebie" miałbym poinformować?
Jak jest informacja, że powstaje grupa, czy zespół, to jest fala wpisów typu " po co kolejny zespół, który wypije kawkę... itp.". Ci, co tak piszą, za chwile domagają się "kiedy w końcu ten zespół powstanie?" Nie uważam, że moja odpowiedź dla Pana była tak istotna, żeby pisać z tego komunikaty. Tego rodzaju spotkania się odbywają, lecz nie za każdym razem są to powody do tego, aby sporządzać z nich komunikaty i informować publicznie o szczegółach spotkania dopóty, dopóki nie wydarzy się coś istotnego, o czym warto poinformować. Udzieliłem Panu odpowiedzi, gdzie i tak Pan mnie skrytykował, bo nie siedziałem Panu w głowie i nie domyśliłem się, że chciałby Pan takią informację uzyskać? I po raz kolejny w takich sytuacjach uświadamiam sobie, że rola administratora powinna skupiać się jedynie na dbaniu o przestrzeganie Regulaminu Księgi Gości.
A szanowny Pan administrator to z choinki się urwał?
Dziwi Pana że chcemy wiedzieć czy miesiąc po terminie z ultimatum powstał w końcu szanowny zespół?
To chyba jasne że skoro w ultimatum był zapis o powstaniu zespołu to chcemy wiedzieć czy strona rządowa się wywiązuje.
Pytania te proszę zostawić bez odpowiedzi bo wszyscy już tu wiedzą że ultimatum to kolejna gra na czas.
Wzywam do akcji dbania o zdrowie koleżanki i koledzy.
Jacek musi odejść.