02-11-2020, 15:29
(01-11-2020, 22:59 )Administrator napisał(a):Dla kogo zaśmieca dla tego zaśmieca. Dla mnie ten gość pisze jak jest. Porozumienia nie ma. Było ale nie zostało zrealizowane. Zostaliśmy OSZUKANI PERFIDNIE. ZAPAMIĘTAMY. Nie wiem jakie leki trzeba brać , żeby wmawiać sobie że jakieś porozumienie jest. Takie są fakty. Koniec .Kropka . Amen. Bajo bajlando.(01-11-2020, 18:10 )POLSKI_KLAWISZ napisał(a):(01-11-2020, 8:15 )Człowiek z lasu napisał(a): Zdaniem NSZZ FiPW, grupa powinna zostać powołana do 10 października i pracować aż do końca miesiąca. “Przedmiotem działań grupy winna być renegocjacja terminów realizacji postanowień, które nie zostały zrealizowane w terminach określonych w porozumieniu”
Mamy 1 listopad!!!
Co na to związki zawodowe?Może Pan Administrator posiada wiedzę na ten temat? Kolejny raz nasza formacja jest olewana od góry do dołu, brak informacji i szukanie w monitoringu krzywo założonej maseczki spowoduje że poważnie zaczniecie wy tam w czsw i oisw tyrać na oddziałach.
Najgorsze jest to, że ciężko służących w jednostkach funkcjonariuszy OLEWAJĄ ZWIĄZKI ZAWODOWE
Przykre, bo wszystko wskazuje na to, że POROZUMIENIE zostało zerwane przez stronę RZĄDOWĄ i już do żadnych ustaleń się nie powróci... Ale wciąż nam będzie się wmawiało, że dużo zyskaliśmy dzięki POROZUMIENIU - a w sumie nie dostaliśmy nic więcej niż służby podległe MSWiA... Możnaby powiedzieć związkowcom policyjnym - DZIĘKUJEMY bo dzięki temu, że wywalczyliście podwyżki to i SW je dostała
Panie Przewodniczący po raz kolejny O D W A G I
JUTRO JUŻ TEN CZAS - 2 LISTOPADA
Wszystkim życzę zdrowia!
Najgorsze jest to, że starałem się powstrzymywać przed komentowaniem tego rodzaju wpisów, ale niestety nie udało mi się. Nie wiem w jakim celu umieszcza Pan takie bzdury i oszczerstwa, ale domyślam się, że takie jest Pana zadanie, aby siać tu ferment narzekając na wszystko, bez względu na wynik jaki by się udało osiągnąć. Jakakolwiek podana informacja, będzie przez Pana krytykowana, chociażby była ona z korzyścią dla funkcjonariuszy i pracowników SW. Gdy czytam, że wszystko to, co udało się wywalczyć to tylko dzięki Policji... to włos mi się na głowie jeży, bo każda ze służb, bez względu na jej wielkość coś od siebie wniosła. Na tym przecież polega siła, aby w takich sytuacjach trzymać wszyscy razem jedną linię, bo to jedyny sposób żeby coś skutecznie osiągnąć. Nie będę się w tej kwestii rozpisywał, bo i tak to nic nie zmieni. Pan nadal będzie krytykował nasz Związek, bo "nie dostaliśmy nic więcej niż służby podległe MSWiA". Proponuję tak trochę refleksji i odpowiedzieć sobie na pytanie, w którym miejscu bylibyśmy jako Służba Więzienna, gdyby nie było naszych funkcjonariuszy i pracowników na proteście?
Ps. zamieszczając swoje wpisy tak dużą czcionką "zaśmieca" Pan Księgę Gości, więc bardzo proszę tego nie robić i w inny sposób starać się zwrócić na siebie uwagę.