03-11-2020, 18:45
(02-11-2020, 21:55 )770214 napisał(a):(02-11-2020, 17:51 )jtd napisał(a):(02-11-2020, 14:40 )770214 napisał(a):Stary tacy jak Ty inteligetni nie potrafia przez te Twoje 16 lat ogarnac uczciwego i jasnego dzielenia dodatkow, 15a, wysluge z cywila, nawet mundurow nie potrafia 5 lat wprowadzic. Juz z 10kg przytylem od przymiarow. Dwa lata oszukiwali nas decydenci i nie mow mi jak mam sie zachowywac bo cipka nie jestem i nie bede zacieszal jal mnie perfidnie oszukuja i debila ze mnie robia. No to sluzbowym baaajo bajlando(02-11-2020, 13:26 )Administrator napisał(a):(02-11-2020, 13:04 )jasiu-83 napisał(a): A szanowny Pan administrator to z choinki się urwał?
Dziwi Pana że chcemy wiedzieć czy miesiąc po terminie z ultimatum powstał w końcu szanowny zespół?
To chyba jasne że skoro w ultimatum był zapis o powstaniu zespołu to chcemy wiedzieć czy strona rządowa się wywiązuje.
Pytania te proszę zostawić bez odpowiedzi bo wszyscy już tu wiedzą że ultimatum to kolejna gra na czas.
Wzywam do akcji dbania o zdrowie koleżanki i koledzy.
Jacek musi odejść.
Dziwią mnie szanowny Panie pretensje za nie udzielenie odpowiedzi przed zadaniem pytania.
Od 16 lat obserwuję stronę związkową ale nie udzielałem się. Powiem tak....Było tu już paru administratorów ale żaden nie mógł się równać z obecnym. Dziwię się Panie Admin że odpowiada Pan na te wszystkie durne pytania...Według mnie szkoda czasu. To logiczne że jeżeli coś nowego się dzieję w SW to Admin szybko zamieszcza inormacje. Napędzacie się wszyscy i zachowujecie się jak gówniarze....To tyle...Pozdro
Tak....Taki właśnie jak Ty....jesteś pokoleniem wyszczekanych gówniarzy co myślą że wszystko wam się należy....Źle Ci?? To to spadaj do cywila i zobaczysz jak w ochronach dymają za najniższą krajową!!! Mami cyc
Szanowny Panie "770214" jeśli chodzi o pańskie 16 lat to tak szczerze szału nie ma.
Natomiast, gdyby nie Ci wyszczekani gówniarze to nadal pańskie uposażenie byłoby na poziomie minimalnej krajowej z dodatkiem na poziomie całych 5 zł. No chyba, że pracuje Pan w administracji, to co innego.
Nie wszyscy chcą pracować w cywilu, jest masa ludzi, którzy z dumą noszą mundur i teksty jakie się tu pojawiają typu "idź do cywila" są nie na miejscu, zwłaszcza do młodych f-szy, którzy idąc do munduru nie mają na dzień dzisiejszy żadnych przywilejów.
W młodych nadzieja, ale w młodych ambitnych i pracowitych, a nie leserach, takich to faktycznie trzeba się pozbywać.
Co do postulatów to popieram tych, którzy usilnie i na wszystkie sposoby domagają się ich realizacji. Byłem na protestach, śledziłem uzgodnienia i uważam, że zrobiono nas ... .
Związki związkami, ale inicjatywa musi być oddolna, bo związki zawodowe jeśli nie potrafią się dogadać z rządzącymi to muszą przejąć rolę mediatora i tego co pogodzi górę i dół.
Zauważcie, że to nie związki protestowały tylko funkcjonariusze, a związki zostały tylko oddelegowane do rozmów i siłą rzeczy stały się organizatorem pikiety. To my funkcjonariusze, Ci "szeregowi" jesteśmy tu siłą, a nie związki, więc nie zwalajcie całego zła w służbie na ZZ, bo oni są odpowiedzialni tylko za połowę ;P