09-11-2020, 12:51
(09-11-2020, 0:56 )3dzialy3dekady napisał(a): To ja Ci kolego wskażę co robi oddziałowy dodatkowo: A ja Ci powiem co robi :TAK ZIOMUŚ BEZ JADU
TO JESZCZERAZ CI NAPISZĘ SKORO NIE DOTARŁO:
1. Nadzoruje 3 razy dziennie dezynfekcję peronki o klamek i telefonów w całym oddziale. Fakt - dezynfekcja jest częstsza, ale robi to skazany zatrudniony
ROBIĄ TO OCZYWIŚCIE PORZĄDKOWI ALE TO JA ZA NIMI ŁAŻĘ 30 MINUT 3 RAZY DZIENNIE BO JAK NIE DO PILNUJESZ TO POSTĘPOWANIE OCZYWISCIE
2. Mierzy temp. Przy każdym wyjściu i powrocie zatrudnienia a na moim oddziale jest prawie 100 zatrudnionych wewnętrznie. - Masz zatrudnionych 100 osadzonych w tzw. zatrudnieniu wewn. ?? Czyli 25 kalifaktorów, 25 sprzątających, 25 w Dkw, 25 gdzie jeszcze ??
JAKIEŚ 30 KUCHARZY, 15 KALFUSOW, 10 PORZĄDKOWYCH ODDZ. 8 ŁAŹNIA, 2 FRYZJERÓW, 2 BIBLIOTEKARZY, 5 REMONTOWKA, 8 DKW TERENU, 8 DKW ADMINISTRACJI, 7 MAGAZYN MUND. 6 MAGAZYN ŻYWNOŚCI, 2 SORTOWANIE ŚMIECI TO TAK Z GRUBSZA. DODATKOWO CHODZĄ TERAZ NA 2 ZMIANY WIĘC PRAKTYCNIEPRZEZ CAŁY DZIEŃ KOGOŚ WYPUSZCZASZ JUB PRZYJMUJESZ.
3. Wydaje obiad na oddziale co wcześniej miało miejsce na stołówce. - u mnie stołówki nigdy nie było a chłopaki wydaja posiłki do celi jakieś 70 lat i nie domagaja się wspólnego pomieszczenia do posiłku.
A U MNIE W JEDNOSTCE NIE BYŁO A JEST WIĘC TO DODATKOWE ZADANIE CZY NIE?
4. Dodatkowe kontrolę zachowania w dzień i w nocy bo skazani bez widzeń są rozdrażnieni. - a to chyba jest w zakresie obowizków ???
A JAK BYŁO CO 3 GODZINY A JEST CO 1 GODZINĘ TO JEST DODATKOWE ZADANIE CZY NIE?
Czyli jakie dodatkowe obowiązki, ale tak bez jadu.