09-11-2020, 16:31
(09-11-2020, 9:24 )POLSKI_KLAWISZ napisał(a):(09-11-2020, 0:56 )3dzialy3dekady napisał(a): To ja Ci kolego wskażę co robi oddziałowy dodatkowo: A ja Ci powiem co robi :
1. Nadzoruje 3 razy dziennie dezynfekcję peronki o klamek i telefonów w całym oddziale. Fakt - dezynfekcja jest częstsza, ale robi to skazany zatrudniony
2. Mierzy temp. Przy każdym wyjściu i powrocie zatrudnienia a na moim oddziale jest prawie 100 zatrudnionych wewnętrznie. - Masz zatrudnionych 100 osadzonych w tzw. zatrudnieniu wewn. ?? Czyli 25 kalifaktorów, 25 sprzątających, 25 w Dkw, 25 gdzie jeszcze ??
3. Wydaje obiad na oddziale co wcześniej miało miejsce na stołówce. - u mnie stołówki nigdy nie było a chłopaki wydaja posiłki do celi jakieś 70 lat i nie domagaja się wspólnego pomieszczenia do posiłku.
4. Dodatkowe kontrolę zachowania w dzień i w nocy bo skazani bez widzeń są rozdrażnieni. - a to chyba jest w zakresie obowizków ???
Czyli jakie dodatkowe obowiązki, ale tak bez jadu.
A ja powiem tak: z COVID-19 pracują i walczą wszyscy funkcjonariusze bez względu na stanowisko na jakim pełnią służbę
Każdy w jakimś swoim wymiarze ale każdy i dodatki powinny być dla wszystkich...
Jak w ochronie poszło kilku na kwarantannę to administracja realizowała zadania ochronne - czy wtedy finansowiec, kadrowiec czy ktoś inny z administracji walczył z COVID-19???
Wszyscy w jednostkach walczą realizując często bzdurne polecenia pracujących zdalnie mądrych głów z CZ
Tak jak kiedyś jedna pani dyrektor szpitala zapraszała rządzących do siebie a nie na stadion narodowy tak również Pan Dyrektor Generalny wraz ze swoimi zastępcami niech udadzą się do jednostek podstawowych i zobaczą kto co i jak robi za murami
Masz rację każdy ma jakieś dodatkowe zadania a jak nie zadania to utrudnienia maseczki, dezynfekcje, notatki czy raporty itp.