18-07-2018, 15:34
(17-07-2018, 19:21 )piotr napisał(a): Witam,jakiś czas temu zaproponowano pielęgniarkom 1600 zł. rozłożone 4x400 i pieniądze się znalazły których one nie chciałymy pewnie byśmy taką propozycję przyjęli bez mrugnięcia okiem i wszyscy byliby zadowoleni,a dla nas nie można znaleźć 650 zł. to jakieś nieporozumienie.Od kilku lat brak podwyżek,a ta z zeszłego roku miała być początkiem i stała się podziałem na drobne aby dzięki temu załatać kilka dziur a to dać na stanowiska,a to na stopnie.Ciekawe ile zostanie urwane z tych obiecanych 350 zł. bo pewnie też jeszcze coś nie zostało załatwione.A dodatki jak stały w miejscu tak stoją,ja osobiście jak dostałem ostatnio w 2009r. tak do dziś cisza.Mając 20 lat służby z czego 17 lat na oddziale mam 100 zł. więcej od młodego funkcjonariusza na pasie.Gdzie tu logika i sprawiedliwość.Niech przełożeni się nie dziwią że f-sze będą uciekać ze służby a na ich miejsce nie będzie chętnych za te pieniądze.Pozdrawiam wszystkich jeszcze pracujących.W naszym przypadku zapewne skończy się na 200zł do stopnia lub do dodatku... Jeśli Policja nie wywalczy znaczących podwyżek dla siebie, my nie mamy co liczyć na poprawę naszych poborów. Jesteśmy przez rządzących i większości społeczeństwa zupełnie niedostrzegani a mówi się o nas i piszę, jedynie przy okazji samobójstw i ucieczek. Może powinniśmy powalczyć o zrównanie naszych pensji z poborami żołnierzy?
Różnica to ponad 1000zł ( ten sam staż i stopień)