17-11-2020, 16:54
(17-11-2020, 16:07 )Administrator napisał(a):.(17-11-2020, 16:01 )Człowiek z lasu napisał(a):(17-11-2020, 8:33 )Administrator napisał(a):(16-11-2020, 12:17 )anton napisał(a): Panie administratorze kiedy mają być wypacane dodatki covidowe?
Skąd u naszych włodarzy pomysł aby nie wypłacać dodatku za służbę w bezpośrednim kontakcie funkcjonariuszom którzy przebywali na kwarantannie lub na L4. Jak wiadomo pandemia jest ogłoszona od marca i trwa nieustanie. Dlaczego osoby które nie były na L4 czy też kwarantannie od marca do października mają nie otrzymać tego dodatku? Znowu jest dziele nie na lepszych i gorszych. Przecież kwarantanna wynika z przyczyn od nas nie zależnych tak samo jak L4. Dodam że jak toś ma temperature to jest zwalniany do domu i gdy jest kierowany na test covid z automatu jest na kwarantannie. L4 funkcjonariusze też nie biorą bo mają takie sobie widzimisię. JEŚLI DODATEK MA BYĆ WYPŁACONY TYLKO TYM WYBRANYM ZA SŁUŻBĘ W BEZPOŚREDNIM KONTAKCIE TO OSOBY KTÓRE BYŁY NA L4 I KWARANTANIE NIE POWINNY SŁUŻYĆ W BEZPOŚREDNIM KONTAKCIE I POWINNY BYĆ PRZENIESIONE CZASOWO NA STAWISKA DO DODZIAŁÓW NIE MAJĄCYCH KONTAKTU Z OSADZONYMI NP FINANSE CZY KADRY CZY TEŻ NA WOLNE USPRAWIEDLIWONE. Można się nauczyć pracy w innych działach. Jest pare przypadków do wyjaśnienia:
1. Czy jeśli byłem na kwarantannie z powodu kontaktu z funkcjonariuszem na służbie to czy należy mi się dodatek?
2. Potrójne "karanie" bo jak wiadomo kwarantannę wpisują jako chorobę i będzie potrącone z wypłaty i z nagrody rocznej. Teraz brak dodatku? Ale od marca nikt nie był na L4 czy kwarantannie.
3. Czy osoba będąca na urlopie cały listopad też dostanie dodatek? Teoretycznie nie miała służby w bezpośrednim kontakcie.
Uważam, że Pana pytania są jak najbardziej zasadne, lecz nie do mnie powinny one być skierowane, jako administratora księgi gości, a do Pana przełożonego lub przedstawiciela organizacji Związkowej w Pana jednostce lub w okręgu. Mogę tylko powiedzieć, że osoby, które przebywały na kwarantannie lub w izolacji, (w związku ze służbą) powinny mieć wypłacane 100% uposażenia zgodnie ze stanowiskiem Centralnego Zarządu Służby Więziennej. (stanowisko)
To stanowisko czsw nic nie daje, nikomu nie przyznają, że w związku ze służbą się zaraził, istna fikcja
Myli się Pan. Przyznają 100% w związku ze służbą.
Nie ma Pan racji!!! Kto przyznaje? Prowadzone są czynności wyjaśniające na jakiej podstawie prawnej!? gdzie zgrywany jest monitoring, osoba będąca w izolacji pisze notatkę i czeka ale na co? A i tak potrącają z pensji. Nikt nie informuje o efekcie prowadzonych czynnosi a po powrocie do służby okazuje się, że potracili ci z pensji i nikt nie wie co masz zrobić alby ci zwrócili.