28-11-2020, 13:40
(27-11-2020, 13:56 )jtd napisał(a): No i proszę . Jeden wywiad z Panem Czesłąwem i odpowiedzi znamy na nurtujące pytania. Ja odczucia mam takie , że mamy wielkiego pecha że nie podlegamy pod MSWiA. W MS nie ma czasu na Naszą służbę, tam jest polityka, Brukselskie veto, reforma sądów , prokuratura i cały ten kisielek, a MY w tym wszystkim to jesteśmy grzeczni, ułożeni, wiadomo robimy swoje i nie mamy jakby wpływu na te rozgrywki zewnętrzne więc gdzieś tam jesteśmy na półce na samym dole i to jeszcze z tyłu. A u nas tak niewiele trzeba, doliczyć cywilne lata do wypłaty jak wszczędzie , uczciwie w końcu dzielić dodatkami , załatwić z tą emeryturą 15a, zapłacić za nadgodziny , a kto chce wolne to wolne i tyle. Ps. Coś we władzach związku drgnęło albo mi sie wydaje , ale jakiś ruch się zrobił większy. Faktem jest że te terminy przeoczone to wina jest władz związkowych zez dwóch zdań. MS dla Nas to jest hamulec.Drgnęło no pan Czesław chyba zaczął tracić członków na potęgę i posada może się zachwiać i można ją stracić nie robieniem niczego ludzie swój rozum mają i widza co związek robi i jak robi lub czego nie robi w ogóle ja już się wypisałem parę miesięcy temu i dobrze mi z tym, a zauważyłem że związek ten jak i konkurencyjny nic dla funkcjonariuszy nie robią porozumienie dwa lata temu było a najważniejsze sprawy leżą odłogiem jak L4, zaliczenie cywila, 15a, dodatki po 15-20latach, a co załatwili 55lat na płatna emeryturę dla cwiartusow coś z czego zaczną korzystać za 17lat i dodatki dla 360z elity . Nawet podwyżek związki dobrze nie załatwiły miało być nie mniej jak 500zl na etat a jak dostaliśmy ponad 150zeta mniej te związki niewiele są warte i tylko słyszę chcesz coś zmienić działaj ciekawe jak szeregowi członkowie mają coś zmienić spotykają się ze stroną rządową???nie chce obrażać nikogo ale to co się dzieje wola o pomstę do nieba