01-12-2020, 12:57
(30-11-2020, 21:51 )Administrator napisał(a):Przy obliczaniu wynagrodzenia za czas zwolnienia każdy dzień to 1/30 uposażenia *80%, wolne systemowe nie ma tu wpływu ale najuczciwiej byłoby gdyby miesiąc dzielono na godziny i tak przy 6 dniach zwolnienia , a dwóch służbach byłoby 24 godz. zwolnienia czyli 3 dni a nie 48 i 6dni(30-11-2020, 21:24 )Mateusz napisał(a):(30-11-2020, 21:01 )Administrator napisał(a):(30-11-2020, 11:41 )anton napisał(a):(30-11-2020, 9:15 )Administrator napisał(a): Mam nadzieję, że nie zajmuje się Pan rozliczaniem czasu służby w jednostce?
Nie rozliczam ale tak jest u nas. I nie rozumiem bo to co Pan napisał to to samo. Może z urlopami tak nie ma? Dobrze wiemy że jak urlop wypada w 25-26.12 to trudno i nie wydłuża się nam o te 2 dni urlopu. I tak jak Pan napisał wcześniej w urlopie normatywu się nie zmniejsza. Ale gdy nam wstawiono wolne a poszedłem na L4 to godziny się nam zachowują. Dziwne by było że idę na L4 we własne wolne i jeszcze mi zabierają godzinki?
Panie "anton" nikt Panu nie zabiera godzin. Przyznaję, że kiedyś myślałem w identyczny sposób, lecz było to błędne myślenie. Funkcjonariuszom pełniącym służbę w systemie wielozmianowym ustala się "obniżenie normatywne" aby dopasować wymiar ich czasu do czasu służby funkcjonariuszy pełniących służbę w systemie jednozmianowym. Inaczej mówiąc system planuje "obniżenie normatywne", aby funkcjonariusz nie wypracowywał nadgodzin. Jeżeli idzie Pan na zwolnienie lekarskie w tym czasie kiedy miał Pan zaplanowane "obniżenie normatywne" to nikt Panu nie ściąga tego "wolnego" z wypracowanych nadgodzin, które Pan posiada.
Godzin nie ściągają, ani nie dodają w czasie gdy było zaplanowane wolne a jest się na L4.
Tak nie powinno być. Pieniądze zabieraja a godzin nie dają.
Będąc na L4 to twoje wolne z obniżenia normatywnego można powiedzieć że przepada, a powinno być przesunięte na inny dzien
Czy funkcjonariuszowi pełniącemu służbę w systemie jednozmianowym, który poszedł na zwolnienie lekarskie od czwartku do czwartku dodają godziny lub przesuwają sobotę i niedzielę na inny termin, bo miał mieć wolne?