05-12-2020, 11:29
(04-12-2020, 20:36 )jtd napisał(a):(04-12-2020, 17:08 )Administrator napisał(a):No tak , ale Panie Administratorze ludzie widzą jak nas lekceważy MS i może by tak bardziej zdecydowanie upominać się o swoje. Nie , żeby zaraz brać przykład z pani lampart , ale jedna konferencja tej kobiety wystarczyła, żeby wszystkie stacje telewizyjne i inne media się zleciały. Przedstawiła swoje postulaty krótko i na temat.(03-12-2020, 22:11 )lew napisał(a): oooo - to wskazanie drogi do walki o art 15 a ocenzurowano?
Przecież nikogo nie obrażałem.
A jednak.
Jeszcze raz zatem w skrócie - przeczytać w gronie ZG kilkakrotnie stanowisko związków PSP, dogadać się z Solidarnością, i przedstawić stanowisko jeszcze lepsze niż związki PSP - całkowita likwidacja art. 15a
Nie z powodu art. 15a Pana wpis nie został opublikowany. Mam do Pana prośbę. Przestanie Pan w swoich wpisać obrażać i traktować Członków Zarządu Głównego NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa za idiotów, a na pewno żaden wpis nie zostanie zablokowany. Zarząd Główny nie przedstawił swojego stanowiska co do art. 15a ponieważ nie otrzymał projektu ustawy, w którym funkcjonariusze SW są ujęci. Jak taki projekt otrzymamy, to na pewno stanowisko zostanie podjęte.
Szanowny Panie Administratorze.
Po pierwsze - nikogo nie obrażam, zwłaszcza nie wypowiadałem się na temat członków ZG tylko sugerowałem działania jakie winien podjąć Przewodniczący; wszak zalecenie komuś kilkukrotnego przeczytania stanowiska związkowców PSP nie oznacza z czytającego osoby ułomnej; sam wielokrotnie czytam pismo kilka razy by je zrozumieć prawidłowo i nie oznacza to jakichkolwiek dysfunkcji u mnie.
Po drugie - nigdzie w poście nie określiłem nikogo mianem "idioty" a Pan wspominając o tym co prawda nie pisze wprost, że tak uczyniłem ale sugeruje taką ewentualność (zwłaszcza, że odbiorcy czytający Pana uwagi pod moim adresem nie mogą się zapoznać z moim wpisem).
Zatem jeśli chce Pan w tej materii wypowiadać się na forum ogólnie i czynić mi uwagi to proszę wszystkim czytającym udostępnić również mój post by się przekonali, że nie padło słowo "idiota" a Pana słowa w tym zakresie są tylko i wyłącznie pańską SUBIEKTYWNĄ interpretacją mojego wpisu. Czyżby stare porzekadło "uderz w stół..." zadziałało?
Po trzecie - pisze Pan, że ZG nie zajął stanowiska bo nie otrzymał projektu ustawy? To znaczy, że zarząd nie może zająć stanowiska znając projekt ustawy a go nie otrzymując?
Powiem więcej ZG jest jeszcze bardziej upoważniony do zajęcia stanowiska i to ostrzejszego zajęcia stanowiska bo próbowano SW pominąć.
Czyli teraz ZG będzie siedział i czekał aż otrzyma projekt ustawy? Czyli znowu związki zawodowe innych służb wykonają robotę a ZG NSZZFiPW się wypowie na końcu i doklei do ewentualnego sukcesu? Taktyka znana od lat. Oczywiście będzie to żaden sukces jeśli będzie się procedować ten projekt a nie usankcjonuje całkowite wykreślenie art 15a
Parafrazując wypowiedz Kolegi powyżej:
"No tak , ale Panie Administratorze ludzie widzą jak nas lekceważy [działa] ZG i może by tak bardziej zdecydowanie upominać się o swoje. Nie , żeby zaraz brać przykład z pani lampart , ale jedna konferencja tej kobiety wystarczyła, żeby wszystkie stacje telewizyjne i inne media się zleciały. Przedstawiła swoje postulaty krótko i na temat."