06-12-2020, 19:54
(06-12-2020, 11:51 )Administrator napisał(a):Jak mamę kocham nie widziałem tego pisma. W związku z tym najmocniej przepraszam Zarząd Związku za swoją niewiedzę i niesłuszne psioczenie na Zarząd w tym temacie. Jak by było mało , to właśnie taką treść miałem na myśli. A więc nastąpił zwrot akcji i w tym miejscu DZIĘKUJĘ za taką reakcję Zarządu. Jak przyjdzie mi za karę dostać karka to przyjmę go z pokorą. Pozdrawiam(05-12-2020, 22:23 )jtd napisał(a):(05-12-2020, 21:32 )770214 napisał(a):No właśnie!!!! Nie przeszło w sejmie zaliczenie lat z cywila bo CZSW zdradził swoich żołnierzy , a było to w porozumieniu i CO??? Ludzie nie wierzyli , że to się stało a Zarząd nic, cisza. Było ruszyć z pytaniem do CZSW " Co wy do cholery wyprawiacie". Udupiliście "swoich" ludzi???? Przecież to jakiś sabotaż był. Do tej pory nie wiadomo co się stało. Przecież to było w porozumieniu ze strona rządową. Dlaczego CZSW to uczynił ?????(05-12-2020, 21:02 )Administrator napisał(a):(05-12-2020, 20:02 )770214 napisał(a): Ok ....Panie Administratorze....cieszę się że zarząd reaguje....tylko dlaczego zawsze podpina się pod rządania zarządu MSWiA??? Czy my nie potrafimy sami o siebie zadbać???? Podam jedyny przykład....
Nasz zarząd wystosował pismo odnośnie wliczania cywila do wyslugi lat (przypominam że jesteśmy jedyną foramacją olaną w tym temacie)
I co????.....Wielkie nic!!!!.....To tylko świadczy o tym jak nasze związki działają...A jak coś się uda załatwić....to tylko dzięki Panu Jankowskiemu z MSWiA.....Dlatego też wypisalem się ze związków....Poprostu szkoda kasy...
Za te marne 20 zł wolę sobie kupić 4 browary?
Dlatego, że "gospodarzem" projektu np. ustawy może być tylko jedno ministerstwo. Oczywiście zgodzę się z tym, że dlaczego chociaż raz Ministrostwo Sprawiedliwości nie może być gospodarzem jakiejś ustawy i żeby inne służby podpinały się pod nas.
Co do "wliczania cywila do wysługi lat" to przypomnę, że Zarząd Główny bardzo skutecznie zgłosił poprawkę dotyczącą dodatku do wysługi lat, która przeszła przez Senat, lecz nie przeszła przez Sejm, i nawet nie została poparta przez przedstawiciela Dyrektora Generalnego SW podczas komisji, więc proszę mi wskazać, co w tej kwestii Zarząd Główny zrobił złego?
Zrobił to że nie zareagował na ciszę.....Zarząd powinien uderzyć pięścią w stół i wskazać..(oczywiście po cichu.) ...do protestu......Mysle że wszyscy by poszli za zarządem do Warszawy albo na L-4...Wtedy rząd szybko by zauważył problem...
Proszę nie pisać nieprawdę, że Zarząd Główny NSZZ Funkcjonariuszy i Pracowników Więziennictwa nic w tej sprawie nie robił. Pismo ZG NSZZFiPW skierowane do Ministra Sprawiedliwości. Odbyło się w tej sprawie również spotkanie przedstawicieli Zarządu Głównego w Ministerstwie Sprawiedliwości.