09-12-2020, 14:17
(09-12-2020, 13:17 )jtd napisał(a):Jakie 20-22(09-12-2020, 11:28 )rambo3000 napisał(a):20-22 lata to norma i wyjazd. Zawsze tak było bo to już jest zmęczenie czaszki. 25 lat to wyjątki i Ci co się nie narobili na oddziale, np. można skazanym boisko sportowe dozorować. Siedzieć w szopie 8 godzin i patrzeć jak ćwiczą formę , żeby na wolności mieli mocne uderzenie. Tak to można za 2500zł dodatku robić.(08-12-2020, 19:32 )jtd napisał(a):Dokładnie u mnie w jednostce są ludzie co już dni odliczają do końca lutego i żadne dodatki ich nie zatrzymają, a w dłuższej perspektywie brak podnoszenia dodatków skończy się rocznymi lub dwu letnimi zwolnieniami sam mam 18lat służby planuje jeszcze rok sumiennie pracować, a potem jak stary powie sory Winnetou nic ci nie dam no to zadbam o zdrowie psychiczne senatorum itd. jeszcze ze dwa lata i rzadnie komisję mnie nie przestraszą . I wiem że nie jestem osamotniony w moich przemyśleniach więc ta decyzja że nie damy dodatków to ludzie będą siedzieć w więzieniu na siłę jest jak kolejny strzał w kolano(08-12-2020, 12:22 )KOWIK napisał(a):Mylisz się . Kto chce to odejdzie i są tacy. Handlarze aut jak mają prawa emerytalne to robią bajo bajo. Jedno auto wystarczy sprzedać , żeby mieć drugą emeryturę. Tylko KASTA 369 musi zostać. Dostają mega dodatek motywacyjny i mają robić do końca życia i jeden dzień dłużej. Bajo bajlando.(07-12-2020, 22:11 )MdR napisał(a): Panowie czy u Was w jednostkach też zrobił się popłoch z odejściami na wiosnę?Na wiosnę nikt nie odejdzie, wystarczy hasło: ,,nie podnosić dodatków"
U mnie w jednostce średniej wielkości odchodzą po 15 z wojskiem max.17-18,a starszych służbą w ochronie poza 2 "innymi" nie ma.
Do tego coraz więcej szeregowych na oddziałach i nie trzeba być wróżką co za chwilę będzie się działo.